eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gajda Péter, Kispest polgármestere és Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő, az Európai Szocialisták Pártja (PES) nőszervezetének elnöke beszélget az MSZP „Szövetségben Európával” című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megszólalt a kispesti polgármester a korrupciógyanús ügyben

Gajda Péter kispesti polgármester mandátuma visszaadására szólítja fel Lackner Csaba önkormányzati képviselőt, ha valóban ő szerepel a kiszivárgott képi és hangfelvételeken.

Néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzet és a HírTV birtokába jutottak képi és hangfelvételek, amelyeken állítólag Lackner Csaba látható, amint fehér port tartalmazó zacskót lóbál, annak tartalmát pedig később egy tányéron kezdi el kiporciózni bankkártyája segítségével. A kispesti szocialista önkormányzati képviselő arról is beszél, hogy "aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

Az ügyben először szólalt meg Gajda Péter polgármester, akit szintén többször megemlít párttársa a felvételeken.

„Péntek óta rágalomhadjárat zajlik a kispesti önkormányzat és ellenem. Nyilván nem esik jól, de az összes olyan vád, amely engem korrupciós ügyekbe kever, valótlan. Meg is tettem a szükséges jogi lépéseket, feljelentést tettem rágalmazásért és becsületsértésért” - mondta a Népszavának.

Az MSZP-s politikus kiemelte: ha bizonyíthatóan Lackner van a felvételeken és még kokaint is fogyasztott, akkor

felszólítja, hogy adja vissza a mandátumát és távozzon a közéletből.

Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem érte el a képviselőt, nem tudott vele beszélni.

Az ügyről kérdezték Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltet is. A politikus azt mondta, hogy Gajda Péter kispesti polgármester felelősséget vállalt a csapatáért, és ha a polgármester úgy érzi, hogy ebben az ügyben lépni kell, akkor lépni fog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×