INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

olimpia

iskolások

verseny

földrajz

nyelvészet

Emeljük a kalapunk néhány magyar fiatal előtt!

Emeljük a kalapunk néhány magyar fiatal előtt!

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Magyar sikerek születtek a nemzetközi nyelvészeti, valamint földrajzi olimpián.

Idén július 30. és augusztus 5. között már tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Földrajzi Olimpiát (International Geography Olympiad) 16-19 éves korú tanulóknak Hongkongban. A magyar versenyzők kiválasztását és felkészítését idén is a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának munkatársai irányították.

A magyar csapat két ezüstérmet szerzett, az egyiket Kaszap Kinga, az ELTE Radnóti Miklós gimnáziumának idén 12. évfolyamát megkezdő tanulója kapta, a másik ezüstérem Mészáros Mártoné lett, aki ebben az évben érettségizett a pápai Türr István Gimnáziumban. Sarkadi Nagy Lili, a budapesti Eötvös József Gimnázium, Kiszely Anna, az ELTE Radnóti Gimnázium tanulója pedig csak kevéssel maradt le a bronzérmes helyezésről.

A magyar csapat 2006 óta, 11. alkalommal vett részt a rendezvényen, ahol angol nyelven versenyeznek a tanulók, akik 42 országot reprezentálnak – olvasható a Pécsi Tudományegyetem közleményében. A válogatóverseny, a felkészülés és a kiutazás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával jöhetett létre.

Két bronz, egy különdíj és dicséretek

Két érmet és egy különdíjat szerzett a magyar középiskolásokból álló csapat a 2019-as Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián a dél-koreai Yonginban – ismertette a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete.

A versenyen bronzérmes lett Kövér Blanka, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium és Blaskovics Ákos, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója. A legjobb megoldás különdíjat szintén Kövér Blanka nyerte. Emellett dicséretben részesült Dobák Dániel, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium és Árvay-Vass Iván, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium diákja.

A diákok idén a korábbi magyar sikerekhez viszonyítva az eddigi legtöbb egyéni sikert érték el, olvasható az MTA közleményében.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Oszkó Beatrix, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének tudományos munkatársa
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018