INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

keleti pályaudvar

máv

homolya róbert

felújítás

vágány

Visszaállt a forgalom a Keletiben, de jövőre jön az újabb forduló

Visszaállt a forgalom a Keletiben, de jövőre jön az újabb forduló

InfoRádió

Jövőre új utascentrum épülhet a Keleti pályaudvaron - közölte az InfoRádióban a MÁV elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert. Mától áll vissza a teljes forgalom ott, miután az elmúlt két hétben karbantartási munkálatokat végeztek.

Vasárnap este, illetve hétfő reggel befejeződtek a vasúti karbantartási munkák a Keleti pályaudvaron, így az utasok bonyodalommentesen használhatják a vasúti indítót.

Mint Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, a legszembetűnőbb változás, hogy újraaszfaltozták a pályaudvar teljes területét, csaknem 10 ezer négyzetméter kapott homogén felületet.

"A falak és a lábazatok 3-4 méter magasságig újra lettek festve, valamint az összes bódét elbontották. Összeszedettebb külalakja lett a Keleti pályaudvarnak"

- fogalmazott a vezérigazgató.

A másik fontos változás, hogy lett egy új utastájékoztató ledfal, ami sokkal jobban vonzza az emberek figyelmét, és sokkal áttekinthetőbben nyújt információt.

A felújítás során voltak nem észrevehető változások is, felsővezetékeket, biztosítóberendezéseket cseréltek, több száz méternyi sín új, 130 alkatrészt kicseréltek a váltó- és kitérőberendezéseket;

utoljára a nyolcvanas években volt ilyen mértékű felújítás itt.

A beruházás 2 milliárd forint körüli összeget emésztett fel, a korszerű környezet viszont sokkal több embert ültethet vonatra.

"Itt nem állnánk meg" - folytatta Homolya Róbert. "A három-négy évtizede üzemelő vizes blokkot is felújítjuk még az idén, év végére kész is lesz, és

egy új utascentrumot is tervezünk, ami jövőre állhat rendelkezésre hazai és nemzetközi jegypénztárral, váróteremmel az aluljárószinten, mozgólépcsővel."

Az utóbbi fázisra megvan az EU-s pénz, másfél milliárd forint juthat rá.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Visszaállt a forgalom a Keletiben - Homolya Róbert
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018