eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Visszaállt a forgalom a Keletiben, de jövőre jön az újabb forduló

Jövőre új utascentrum épülhet a Keleti pályaudvaron - közölte az InfoRádióban a MÁV elnök-vezérigazgatója, Homolya Róbert. Mától áll vissza a teljes forgalom ott, miután az elmúlt két hétben karbantartási munkálatokat végeztek.

Vasárnap este, illetve hétfő reggel befejeződtek a vasúti karbantartási munkák a Keleti pályaudvaron, így az utasok bonyodalommentesen használhatják a vasúti indítót.

Mint Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta, a legszembetűnőbb változás, hogy újraaszfaltozták a pályaudvar teljes területét, csaknem 10 ezer négyzetméter kapott homogén felületet.

"A falak és a lábazatok 3-4 méter magasságig újra lettek festve, valamint az összes bódét elbontották. Összeszedettebb külalakja lett a Keleti pályaudvarnak"

- fogalmazott a vezérigazgató.

A másik fontos változás, hogy lett egy új utastájékoztató ledfal, ami sokkal jobban vonzza az emberek figyelmét, és sokkal áttekinthetőbben nyújt információt.

A felújítás során voltak nem észrevehető változások is, felsővezetékeket, biztosítóberendezéseket cseréltek, több száz méternyi sín új, 130 alkatrészt kicseréltek a váltó- és kitérőberendezéseket;

utoljára a nyolcvanas években volt ilyen mértékű felújítás itt.

A beruházás 2 milliárd forint körüli összeget emésztett fel, a korszerű környezet viszont sokkal több embert ültethet vonatra.

"Itt nem állnánk meg" - folytatta Homolya Róbert. "A három-négy évtizede üzemelő vizes blokkot is felújítjuk még az idén, év végére kész is lesz, és

egy új utascentrumot is tervezünk, ami jövőre állhat rendelkezésre hazai és nemzetközi jegypénztárral, váróteremmel az aluljárószinten, mozgólépcsővel."

Az utóbbi fázisra megvan az EU-s pénz, másfél milliárd forint juthat rá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×