eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és a párt EP-listáján második Demeter Márta Az utolsó órában vagyunk! címmel tartott kampányzáró rendezvényükön Budapesten, a Széll Kálmán téren 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lemond az LMP vezetősége

Ha az LMP valóban nem jut mandátumhoz az európai parlamenti választáson, akkor a párt valamit nagyon rosszul csinált – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője az InfoRádiónak.

A vártnál sokkal rosszabb vasárnapi EP-választási szereplés miatt lemondott az LMP teljes elnöksége, vagyis a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László, illetve Kanász-Nagy Máté titkár, és Hajdú Mária, Józsa László, Kendernay János, Kis-Szeniczey Kálmán, Pálvölgyi Miklós és Turcsán Szabolcs – írja az Index a párt eredményváróján összehívott sajtótájékoztatójára hivatkozva.

Az LMP eredménye – úgy néz ki – nagyon rossz, küszöb alatti szám lesz

– ismerte el az InfoRádiónak Kanász-Nagy Máté. A párt szóvivője szerint ez nem az európai parlamenti kampánynak, a klímaváltozás elleni küzdelemnek szól, hanem az LMP tavalyi választások utáni nyári és őszi időszakának következménye. „Ezt nem felejtették el a választók, és ezért megbüntettek minket” – fogalmazott.

A pártnak B-terve is van: a vezetőség vállalja a felelősséget – emelte ki a szóvivő. Mint mondta: nyáron tisztújításra készülnek és új vezetőket választanak.

Kanász-Nagy Máté fontosnak tartja, hogy a zöldpolitika képviselete erősödjön az Európai Parlamentben. A klímaváltozás és a nagyvállalati profitértekekkel szembeni fellépés érdekében szükség van erre – tette hozzá. „Ez jelenti Európa megmaradásának zálogát” – fogalmazott. Mint mondta: Ausztriában, Németországban és Hollandiában is erősödtek a zöld pártok.

"A választók a 2018-as fiaskó után jogosan büntették az ellenzéket, kiváltképp az LMP-t" - írta a Facebookon Vágó Gábor, az LMP listavezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×