eur:
392.43
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Személyijövedelemadó-bevallásokat adnak fel a budapesti 62-es postán 2014. május 20-án. Ma éjfélkor lejár a bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Turbófokozatra kapcsolt a NAV, éjfélkor lejár a határidő

Ma éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. A NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata este 20 óráig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek.

A NAV közlése szerint a legegyszerűbb továbbra is az Ügyfélkapun keresztüli eljárás, de korántsem mindenkinek csak annyi a dolga, hogy "leokézza" az elkészített változatot.

A hivatal külön felhívja a figyelmet arra, hogy

az őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozók részére készített bevallási tervezet csupán ajánlat,

ami nem lesz a dátum leteltével automatikusan bevallás. Azt ki kell egészíteni a vállalkozói, az önálló tevékenység, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével, és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel;

aki ebből a körből mulaszt, 15 napon belül felkeresi a NAV hiánypótlásra (50 ezer forintos büntetés vár arra, aki ebből is kicsúszik).

Azoknak, akiknek a tervezetük nem csupán ajánlat - a legtöbb adózó ilyen -, automatikusan beküldött bevallássá válik a NAV által kitöltött ív.

Ügyfélkapuval egyébként 3,6 millió ember rendelkezik Magyarországon.

Fontos információ, hogy

minden budapesti és megyeszékhelyi központi ügyfélszolgálat hétfő este 8-ig nyitva tart.

Várják azokat is, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalék kapcsán segítséget kérnek.

Akik kérték - például azért, mert nincs Ügyfélkapujuk -, áprilisig papír alapon, postán megkapták a kitöltendő paksamétát.

Varga Mihály pénzügyminiszter egy hete arról számolt be, hogy minden harmadik adófizető megnézte adóbevallási tervezetét, ez 2 millió embert jelent. Közülük 1,5 millióan online tekintették meg azt, és időarányosan 200 ezerrel nőtt egy év alatt az online bevallók száma.

A kormánynak célja, hogy hamarosan papírmentes legyen Magyarország közigazgatása.

Immár harmadik éve áll a lakosság szolgálatában az e-szja, amellyel a magánszemélyek mentesülnek a legbonyolultabb adminisztrációs terhüktől, az adóbevallás kitöltésétől. Míg korábban a határidő lejárta adóhivatali felszólítást és mulasztási bírságot jelentett, most sokaknak bármiféle teendő nélkül érvényes bevallása lesz. Tavaly hárommillió magánszemélynek lett így végleges a bevallása - jegyezte meg a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×