INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

zöldség

gyümölcs

ledó ferenc

Szabadföldi primőr saláták Nagykanizsa kiskanizsai városrészében lévő egyik kertben. Beindult a primőrszezon, a földeken lekerültek a fóliák a sátrakról, és a piacokon egyre több szabadföldi termesztésű zöldség jelenik meg. A fűthető melegházakban termelt zöldség az összes primőrnek alig 10 százaléka. A Magyar Zöldség–Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács adatai szerint átlagosan, mintegy  100 hektáron termelnek a gazdák korai primőröket.

Nagy fordulat jöhet, hamarosan csökkenhetnek az árak

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség, miután a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények - káposztafélék, retek, korai sárgarépa, saláta, paprikafélék, paradicsom, kígyóuborka - érését - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a Kossuth rádióban.

Ledó Ferenc hozzátette, hogy a kereslet-kínálat alakulásától függően az árak hetente is változnak.

Ismertette, az import a paprikaféléknél, paradicsomnál és kígyóuborkánál a legjellemzőbb, de az árak már kezdenek összeérni. Jelenleg a boltokban megtalálható paprika és paradicsom 70-80 százalékban magyar, az arány május közepére 95 százalék fölé emelkedik.

Kitért arra is, az aszályos időjárás miatt tavaly kevesebb burgonya termett, mára gyakorlatilag elfogyott a belföldi termesztésű kínálat. Május végén, június elején jelenik meg a korai magyar burgonya, akkor csökkenhetnek az árak is.

Nyitókép: Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018