INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

patkány

budapest

tarlós istván

karácsony gergely

Tarlós István főpolgármester beszél, mielőtt Kürti Gáborral, a Magyar Kerékpárosklub elnökével  együttműködési megállapodást írt alá a Városházán 2018. október 17-én.

Tarlós István: nincs járványveszély a patkányok miatt

Infostart

Azt nem lehet elérni, hogy patkánymentes legyen egy nagyváros, de nincs közegészségügyi járványveszély – nyilatkozta a főpolgármester az ATV Reggeli START című műsorában.

Tarlós István kijelentette: a patkányirtással megbízott cég az alaptevékenységet folyamatosan végzi, arra van szerződése, de mivel a populáció további növekedése várható, ezért a cég egy intenzív többletirtási módszert javasolt. "Ennek a módszerét dolgozták ki januártól márciusig, ugyanis plusz 650 millió forintot ad erre az intenzív többletirtásra a közgyűlés. Ennek alapján dolgozták ki a módszerét. Erről kellett volna dönteni tegnap, amit Karácsony Gergely javaslatára napirendre sem vettek" - mondta Tarlós István.

Az InfoRádiónak a Nemzeti Népegészségügyi Központ senior szakértője, Zöldi Viktor megerősítette, hogy a jelenlegi patkánypopuláció nem képez járványügyi kockázatot. "Nincsenek arra vonatkozó adatok, hogy mennyi pontosan a patkányok száma. De

meg lehet állapítani, hogy meghaladja a patkánymentes állapothoz rendelt mértéket".

Reisinger Mátyás, a patkányirtással megbízott az RNBH Konzorcium vezetője az InfoRádióban elmondta, hogy már kidolgoztak egy intenzív patkányirtási metódust, de a szerződést eddig nem írták alá, így egyelőre nem kezdhetik meg a munkát a fővárosban.

"A patkányok száma többszöröse volt a kommunikáltnál, ezért a veszélyeztetett objektumokat is kezelni kellene, az alapszolgáltatáson kívül.

Az intenzív irtás azt jelenti, hogy a csatornarendszer összes szakasza és összefolyója végig lesz kezelve".

Tegnap a IX. kerület fideszes polgármestere azt mondta: ellenzéki képviselők felelőtlen magatartása miatt nem tudott dönteni egy azonnali, célzott patkányirtásról a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzés bizottsága. Bácska János úgy fogalmazott: Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere képes volt arra, hogy - idén először megjelenve a testület ülésén - rávegye képviselőtársait, hogy a szerződésmódosítást ne szavazzák meg. Karácsony Gergely ugyanakkor arról beszélt: azért nem hagyták jóvá a határozatot, mert a fideszes képviselők egy részének távolmaradása miatt nem sikerült elfogadni az ülés napirendjét.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Patkányok a fővárosban
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018