eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Munkások az M3-as metróvonal felújítás alatt lévő Újpest-városkapu és Gyöngyösi utca megállói között 2018. augusztus 30-án. A tavaly év végén kezdődött felújítási munkálatok során megújul a 3-as metróvonal északi szakaszán az Újpest-központ, az Újpest-városkapu, a Gyöngyösi utca, a Forgách utca, az Árpád híd és a Dózsa György út metróállomás. A munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Füst miatt leállt a felújított metró - váratlan dolog okozta

Hatósági zárás miatt nem jár a 3-as metró Újpest-központ és az Árpád híd között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerda reggel a Facebook-oldalán.

A BKK tájékoztatása szerint a zárással érintett szakaszon pótlóbusszal lehet utazni.

A katasztrófavédelem azt közölte a honlapján, hogy kábel füstölt egy elektromos szekrényben a Gyöngyösi utcai aluljáróban. A füstölést megszüntették a tűzoltók kiérkezése előtt, jelenleg az átszellőztetik az aluljárót.

Hamar kiderült, hogy

a zűrzavart egy patkány okozta, amelyik valahogy rövidzárlatot csinált.

A BKK közölte: az M3-as metró északi szakaszának felújítási munkái során a gyorsabb és biztonságosabb anyagmozgatás megvalósítása érdekében az alagutat a földfelszín felé megnyitották, emellett nagy mennyiségű földmunkák is voltak a felújítás időszaka alatt. A megnyitott alagútszakasz körbekerítése és biztonsági őrzése mindvégig biztosított volt, azonban hermetikus lezárása nem volt megvalósítható. Ennek következményeként

kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, ahol zárlatot okozott, ez okozta a füstjelenséget.

A metró azóta újraindult, a felújítás szerinti menetrendben és módon közlekedik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×