eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Új fejlemény a patkányirtás ügyében

Budapesten még a héten megkezdődhet az intenzív patkányirtás, miután a fővárosi közbeszerzési bizottság elfogadta az irtásra vonatkozó szerződésmódosítást.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az intenzív beavatkozás a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott területeken kezdődik.

Ez tíz belső kerületet, a nagy pályaudvarok környékét és a kiemelt közterületeket jelenti.

Emlékeztetett arra, a Fővárosi Közgyűlés azután bízta meg közbeszerzési eljáráson a patkánymentesítést jelenleg végző konzorciumot, hogy 2018 nyarán lejárt a Bábolna Bio ötéves megbízása. Aláhúzta, a közgyűlés decemberében azért teremtette meg a pénzügyi lehetőségét egy intenzívebb irtásnak, mert a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya ezt szükségesnek jelezte. Ez a konzorcium alapszolgáltatásai feletti többletfeladatokat jelent egy esetleges patkányinvázió megelőzése érdekében - mondta a főpolgármester-helyettes. Hozzátette: alaptalanok a konzorcium alkalmatlanságáról szóló vádak, az ugyanis jól látja el a feladatát.

Közölte, az elmúlt pár hónapban a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával elkészítettek egy olyan tervet, amelynek eredményeképpen megkezdődhet az intenzív irtás.

Szeneczey Balázs kiemelte, a vállalkozó ennek során nem használja ki a közgyűlés által rendelkezésére bocsátott teljes keretösszeget, a nyolc hónapig tartó első ütem költségvetése ugyanis annak mintegy fele, 300 millió forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×