eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Szalma Botond, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felfüggesztett budapesti elnöke érkezik fegyelmi tárgyalására a Képviselői Irodaházban 2014. október 16-án.
Nyitókép: MT/I/Kovács Tamás

Visszalépett az összellenzéki polgármesterjelölt Újpesten

Nyomós családi okokra hivatkozva nem indul el a polgármester-választáson Szalma Botond, a KDNP korábbi budapesti elnöke, így az ellenzéki pártoknak új közös jelölt után kell nézniük.

A közelmúltban összefogott az ellenzék, hogy Újpesten a fideszes Wintermantel Zsolttal szemben mindössze egy jelölt álljon az őszi polgármester-választáson, ám a KDNP korábbi budapesti elnöke, Szalma Botond a Facebookon is megerősítette: visszalép a jelöltségtől.

Mint az ujpestihirmondo.hu oldalon is olvasható közléséből kiderül, a mögé állt ellenzéki pártok közleményt juttattak el a laphoz, amelyből kiderül, Szalma Botond "nyomós családi okok miatt" nem tudja a továbbiakban vállalni az ellenzéki polgármesterjelölti feladatokat.

"Mint mindenki más számára, nekem is a családom és a családom biztonsága az első"

- szögezte le Szalma Botond a közleményben. Mint írta, "teljes mellszélességgel támogatja" az ellenzéki pártok széles körű összefogását és együttműködését Újpesten "a kormánypárti polgármester leváltása érdekében", mert "a közélet békéjére, tisztességen és becsületen alapuló városvezetésre van szükség Újpesten is".

A közleményből az is kiderül, az újpesti ellenzékiek továbbra is együttműködnek az őszi önkormányzati választások előtt, és minden körzetben is egyetlen jelölt indul majd az önkormányzati képviselő helyért.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×