INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

puzsér róbert

lmp

jobbik

főpolgármester-jelölt

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.

Két párt közösen támogatja Puzsér Róbertet

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Megállapodást kötött a Jobbik és az LMP Puzsér Róberttel. hogy közösen támogatják a médiaszemélyiség főpolgármester-jelöltségét.

Az LMP most elsősorban abban segíti Puzsér Róbertet, hogy megnyerje az ellenzéki előválasztást, és valóban ő legyen a fideszes Tarlós István kihívója – mondta az InfoRádióban Kanász-Nagy Máté, a párt Országos Elnökségének titkára. Az egyezség szerint, ha bármely fél – tartalmában vagy stílusában – erős megszólalással készülne, egyeztetniük kell egymással. Az LMP-s megmozdulásokon, nyilatkozatokban Puzsér Róbert személyét kell erősítenie a párt politikusainak Pénzbeli támogatásról azonban nem lehet szó, hiszen „az jogi akadályokba ütközne” – fejtette ki.

A Jobbik budapesti elnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő is nehezen irányítható és megosztó figurának tartja Puzsér Róbertet, ugyanakkor úgy véli, hogy ez az előnyére is válhat jelöltként, ezért helyesli, hogy pártja beállt mögé. Mint mondta, a főpolgármester-jelöltnek nem az érdekegyeztető politikusi arcát látta eddig a közvélemény, hanem társadalmi problémák kérlelhetetlen kritikusaként ismeri.

Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztás második fordulójában, az európai parlamenti választás után méretteti meg magát, és az LMP, illetve a Jobbik mellett a momentum támogatását is szeretné elnyerni, ugyanakkor független jelöltként indulna el a főpolgármester-választáson.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Az LMP és a Jobbik álláspontja
 


Kanász-Nagy Máté Puzsér Róbert támogatásáról
 


Bencsik János Puzsér Róbert támogatásáról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018