eur:
394.15
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Május 26-án este 11-kor teszi közzé az Európai Parlamenti választások eredményét a Nemzeti Választási Iroda - a nap hírei

Személyi jövedelemadó-csökkentést tartana szükségesnek a jegybankelnök. Elkezdődött a 3-as metró felújítás alatti északi szakaszának tesztje.

Május 26-án este 11-kor teszi közzé az Európai Parlamenti választások eredményét a Nemzeti Választási Iroda - közölte a szervezet elnöke. Pálffy Ilona az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a hivatalos adatokat csak azután lehet közölni, ha valamennyi szavazóhelység bezárt az unióban. A Nemzeti Választási Iroda elnöke arról is beszélt, hogy eddig tíz párt jelentette be indulási szándékát az európai parlamenti választásokon. Az induláshoz a szervezeteknek legalább 20 ezer ajánlást kell összegyűjteniük.

Nem került napirendre a Fidesz kizárásának kérdése az Európai Néppárt szerdai brüsszeli frakcióülésén. Névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy Manfred Weber, az EPP lista- és frakcióvezetője nem tudott részt venni az ülésen, és azt kérte, hogy az ügyről az ő jelenlétében tárgyaljanak.

A személyi jövedelemadó csökkentését, a fogyasztás gyorsabb növelését és a vállalati hitelezés bővülését tartja egyebek mellett szükségesnek a jegybankelnök. Matolcsy György a Növekedés.hu-nak adott interjúban azt mondta: ez segíthetné a felzárkózáshoz szükséges legalább 2 százalékpontos növekedési többlet elérését. Hangsúlyozta: a sikeres felzárkózáshoz versenyképességi reformokra van szükség.

Ezen a héten már másodszor zárt történelmi csúcson az OTP a Budapesti Értéktőzsde kereskedésében. A bankpapírok ára elérte a 12.050 forintot. Az OTP-részvények ára 130 forinttal emelkedett, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

Rontotta az idei és a jövő évre vonatkozó világgazdasági előrejelzését az OECD. Idén 3,3, jövőre pedig 3,4 százalékos növekedés várható. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet arra figyelmeztetett, hogy a kereskedelmi viták és a Brexitet övező bizonytalanság csapást mér a globális kereskedelemre és a vállalatok tevékenységére.

Továbbra sincs megállapodás a Hankook Magyarország dolgozóinak béremeléséről - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Székely Tamás az InfoRádióban kifogásolta, hogy a munkáltató a szerda reggeli figyelmeztető sztrájk után egyoldalúan jelentett be 13,6 százalékos átlagos béremelést. Hozzátette: a sztrájktárgyalás pénteken folytatódik, és nem zárható ki további munkabeszüntetés.

Az energia-hatékonyság javítását és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését nevezte a klímaváltozás elleni leghatékonyabb eszköznek a köztársasági elnök. Áder János a Virtuális Erőmű Program díjadóján kiemelte: nagy hangsúlyt kell helyezni a köz- és a magánépületek energetikai korszerűsítésére, a közlekedés zöldítésére, a megújuló energiaforrások és a nukleáris energia felhasználására.

Nem rendelheti más szempontok alá a környezet-, illetve természetvédelmi szempontokat a szakhatóság - mondta ki az Alkotmánybíróság. A testülethez 52 országgyűlési képviselő nyújtott be indítványt, mert a jogalkotók a területi közigazgatási szervezetrendszer átalakításával felszámolták a környezethasználat engedélyezéséhez kapcsolódó garanciákat.

Elkezdődött a 3-as metró felújítás alatti északi szakaszának tesztje. Tarlós István főpolgármester két hete az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy várhatóan a hónap végén vehetik használatba az utasok az északi szakaszt. Ezután indul a déli szakasz rekonstrukciója.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 15 millió forintra bírságolta a Wizz Airt a Fővárosi Kormányhivatal. A vizsgálat megállapította, hogy az egyik dubai járat több utasának poggyásza nem érkezett meg Budapestre, és a diszkont légitársaság erről csak a leszállást követően adott tájékoztatást.

Fokozott körültekintést kér a Londonban tartózkodó magyaroktól a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca ezt azzal indokolja, hogy kedden három kisméretű robbanószerkezetet találtak a Heathrow-n és a London City repülőtéren, valamint a Waterloo vasútállomáson.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×