eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

Eredményesnek tartja a befektetőbarát kormányzati intézkedéseket a pénzügyminiszter - a nap hírei

Matolcsy Györgyöt nevezi ki újabb 6 évre a Magyar Nemzeti Bank elnökévé az államfő. A jövőben egy állami cég végezheti az autóbuszos közösségi személyszállítást.

A befektetőbarát kormányzati intézkedések eredményességét hangsúlyozta a pénzügyminiszter a legfrissebb beruházási statisztikák alapján. Varga Mihály közölte: tavaly csaknem 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch csoport - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: a 9,6 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a Boschnak.

Intenzív fejlődési pályára kívánja állítani a magyar gazdaságot a jegybank versenyképességi programja - mondta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Virág Barnabás az InfoRádió Aréna című műsorában az euró bevezetéséről azt mondta: ehhez megfelelő reálgazdasági és pénzügyi érettségre van szükség, a maastrichti kritériumoknak megfelelni nem elég.

A miniszterelnök javaslatára újra Matolcsy Györgyöt nevezi ki a Magyar Nemzeti Bank elnökévé az államfő. A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint Matolcsy Györgyöt, az MNB eddigi vezetőjét március 4-ei hatállyal hat évig terjedő időtartamra nevezi ki Áder János.

Kancellárok irányítják a szakképzési centrumok gazdálkodását március elsejétől. Az Innovációs Minisztérium közleménye szerint a lépés a szakképzés teljes megújításának része.

Az államfő szerint új biztonsági kihívásokkal kell számolnia a NATO-nak, ilyen a klímaváltozás, a növekvő migrációs nyomás vagy az Európában fokozódó terrorveszély. Áder János a Bukaresti Kilencek államfőinek kassai találkozója után beszélt erről.

Az államfő észrevételeinek megfelelően változtatna a jogalkotási törvényen a parlament törvényalkotási bizottsága. A novemberben elfogadott jogszabályt Áder János megfontolásra visszaküldte az országgyűlésnek.

A jövőben egy állami cég végezheti az autóbuszos közösségi személyszállítást. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az összeolvadás előkészítésével és lebonyolításával a Volánbuszt bízta meg.

Idő előtt és eredmény nélkül ért véget az amerikai elnök és az észak-koreai vezető csúcstalálkozója Hanoiban. Donald Trump elmondta: sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről nem jutott megállapodásra Kim Dzsong Unnal. Az észak-koreai részről a külügyminiszter mondott el újabb részleteket a tárgyalásról.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×