INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

napinfó

a nap hírei

inforádió

Eredményesnek tartja a befektetőbarát kormányzati intézkedéseket a pénzügyminiszter - a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Matolcsy Györgyöt nevezi ki újabb 6 évre a Magyar Nemzeti Bank elnökévé az államfő. A jövőben egy állami cég végezheti az autóbuszos közösségi személyszállítást.

A befektetőbarát kormányzati intézkedések eredményességét hangsúlyozta a pénzügyminiszter a legfrissebb beruházási statisztikák alapján. Varga Mihály közölte: tavaly csaknem 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, 17 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Tovább fejleszti autóipari elektronikai alkatrészeket gyártó hatvani telephelyét a Bosch csoport - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: a 9,6 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a Boschnak.

Intenzív fejlődési pályára kívánja állítani a magyar gazdaságot a jegybank versenyképességi programja - mondta a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója. Virág Barnabás az InfoRádió Aréna című műsorában az euró bevezetéséről azt mondta: ehhez megfelelő reálgazdasági és pénzügyi érettségre van szükség, a maastrichti kritériumoknak megfelelni nem elég.

A miniszterelnök javaslatára újra Matolcsy Györgyöt nevezi ki a Magyar Nemzeti Bank elnökévé az államfő. A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint Matolcsy Györgyöt, az MNB eddigi vezetőjét március 4-ei hatállyal hat évig terjedő időtartamra nevezi ki Áder János.

Kancellárok irányítják a szakképzési centrumok gazdálkodását március elsejétől. Az Innovációs Minisztérium közleménye szerint a lépés a szakképzés teljes megújításának része.

Az államfő szerint új biztonsági kihívásokkal kell számolnia a NATO-nak, ilyen a klímaváltozás, a növekvő migrációs nyomás vagy az Európában fokozódó terrorveszély. Áder János a Bukaresti Kilencek államfőinek kassai találkozója után beszélt erről.

Az államfő észrevételeinek megfelelően változtatna a jogalkotási törvényen a parlament törvényalkotási bizottsága. A novemberben elfogadott jogszabályt Áder János megfontolásra visszaküldte az országgyűlésnek.

A jövőben egy állami cég végezheti az autóbuszos közösségi személyszállítást. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az összeolvadás előkészítésével és lebonyolításával a Volánbuszt bízta meg.

Idő előtt és eredmény nélkül ért véget az amerikai elnök és az észak-koreai vezető csúcstalálkozója Hanoiban. Donald Trump elmondta: sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről nem jutott megállapodásra Kim Dzsong Unnal. Az észak-koreai részről a külügyminiszter mondott el újabb részleteket a tárgyalásról.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018