eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyöngyösi Márton elárulta, mi lesz, ha megszűnik a Jobbik

Csődben van a Jobbik. A pártnak csak néhány millió forintja van, viszont egymilliárdos bírságot kellene befizetnie az államnak. A Jobbikot a megszűnés fenyegeti – ismerte el az InfoRádiónak adott interjúban Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és parlamenti frakcióvezetője.

„Minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a párt anyagi csőd előtt áll” – fogalmazott Gyöngyösi Márton. A párt elnökhelyettese tájékoztatott: csütörtökön vették kézbe az újabb, 300 millió forintos bírságot a korábbi 661 millió forintos mellé. Hacsak nem kapnak részletfizetési lehetőséget az Államkincstártól, akkor a párt vagyona inkasszó alá kerülhet, ami csődhelyzetet teremtene. Mindezt abban az évben, amikor két kampányt is finanszírozni is kellene, a pártkasszában pedig csupán pár millió forint van – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton emlékeztetett: a 2018 januárjában kiszabott 660 millió forintos bírságot csak a választások után kellett befizetniük, hiszen „jogállamiságot megcsúfoló módon Varga Mihály miniszter úr leszólt a NAV-nak, hogy ne kezdje el a büntetés behajtását”.

Az elnökhelyettes elárulta:

nem merült fel, hogy a szimpatizánsoktól pénzt kérjenek,

bár már voltak, akik megkeresték őket és felajánlották segítségüket, „de itt még nem tartunk”.

Ha nem sikerül befizetniük az összeget, zárolják a Jobbik számláit és vagyontárgyait, ami egy csődeljárás kezdetét jelentené, ami a párt megszűnéséhez vezetne – mondta az elnökhelyettes, aki hozzátette: ők maguk nem fogják megszüntetni a pártot. Az Állami Számvevőszék döntését pedig Brüsszelben és Strasbourgban egyaránt megtámadják.

„Ha a rezsim beszántja a legnagyobb ellenzéki pártot, akkor nyilvánvalóan tovább fogjuk folytatni a küzdelmet és megtaláljuk azokat az eszközöket, amivel ezt meg lehet tenni”

– fogalmazott, hozzátéve: felszámolás esetén más politikai formációban dolgoznak tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×