eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A párt logója egy lufin a Magyar Kétfarkú Kutya Párt békemenetén az Oktogonnál 2018. március 15-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Három pártnál talált hibákat az ÁSZ

Befejezte a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek törvényben előírt ellenőrzését az Állami Számvevőszék. Három ellenzéki pártnál tártak fel hiányosságokat.

Véget ért a 2018-as országgyűlési választások kampánypénzeinek ellenőrzése az Állami Számvevőszék által, tevékenységük során az ÁSZ alkalmazottai három ellenzéki pártnál bukkantak hibákra.

"A költségvetési támogatás felhasználása terén azt tapasztaltuk, hogy a jelölőszervezeteknek biztosított pénzeket a Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nem szabályszerűen járt el" - mondta el az InfoRádiónak Nagy Imre, az ÁSZ felügyeleti vezetője.

Kiemelte még, hogy

tiltott támogatás tárgyában a DK és a Jobbik volt szabálytalan.

Az egyéni jelölteknél 106, képviselethez jutott ember esetében folytattak le ellenőrzést.

"Minden olyan jelölt, aki saját maga használta fel a támogatást, az szabályszerűen tette. Nem állapítottunk meg szabálytalanságot."

Ahol hiányosságok voltak, ott a DK, illetve a Jobbik elnökét tájékoztatták, mi a teendőjük: a tiltott támogatást be kell fizetniük a költségvetésbe, illetve a jogkövetkezmény érvényesítéséről az ÁSZ tájékoztatta a Magyar Államkincstárat is.

A Magyar Kétfarkú Kutyapártnál az elszámoltathatóság hiánya következményeként vagyonmegóvási intézkedésként kezdeményezte az ÁSZ a párt költségvetési támogatása felfüggesztését,

továbbá az illetékes hatóságot, ügyészséget tájékoztatták a feltárt további tényekről, körülményekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×