INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

sztrájk

lengyelország

brexit

a nap legfontosabb hírei

Budapesti járatot is érint a berlini sztrájk - a nap hírei

Infostart

Budapesti járatot is érint a berlini repülőterek biztonsági dolgozóinak hétfői sztrájkja. Lengyelországban 13 szabaduló szobát zártak be a pénteki tragédiát követő országos ellenőrzések után. Megoldási javaslatokat vár a brexit-megállapodás ellenzőitől a brit miniszterelnök. A nap legfontosabb hírei január 6-án.

Sztrájkot hirdetett hétfő reggelre a két berlini nemzetközi repülőtér biztonsági dolgozóit képviselő szakszervezet. A sztrájk 5 órától 8.45-ig tart. A két repülőteret együttvéve nagyjából 80 járatot érint, így a Ryanair légitársaság Schönefeldről Budapestre közlekedő járatát is törölni kellett.

Thaiföldön 6 utas meghalt, 50 megsérült, amikor hajnalban felborult egy emeletes turistabusz az ország középső részén - közölte a rendőrség. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte: a balesetnek nincs magyar érintettje.

Lengyelországban 13 szabaduló szobát zártak be a pénteki tragédiát követő országos ellenőrzések után. Az ország északi részén öt 15 éves lány vesztette életét a tűzvészben. A belügyminiszter kilátásba helyezte a szabadulószobák és hasonló típusú helyek üzemeltetésére vonatkozó törvények szigorítását.

Bajorország déli részén súlyos közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a hét végi havazás. Az Alpok térségében ketten meghaltak.

Alternatív megoldási javaslatokat vár a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás ellenzőitől a brit miniszterelnök. Theresa May a BBC-nek kijelentette: ha az alsóházi képviselők a január közepén esedékes voksoláson elvetik az Európai Unióval kötött egyezményt, senki nem tudja megmondani mi történik majd.

Belgrádban már öt hete tartanak a tüntetések Aleksandar Vucic elnök és az általa vezetett Szerb Haladó Párt ellen. A Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés szerint az államfő autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja pedig korrupt.

Szolidaritásra szólította fel az uniós vezetőket Ferenc pápa a mentőhajókon rekedt bevándorlók ügyében. A Földközi-tengerből kimentett emberek több napja két hajón várnak arra, hogy partra szállhassanak. A mentőhajók Málta partjai előtt vesztegelnek.

Nem hajlandó kompromisszumra a demokratákkal az amerikai-mexikói határon építendő fal ügyében Donald Trump. Az amerikai elnök megismételte, hogy szükségállapotot is elrendelhet a déli határ mentén, ez akár napokon belül is megtörténhet.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018