eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Budapesti járatot is érint a berlini sztrájk - a nap hírei

Budapesti járatot is érint a berlini repülőterek biztonsági dolgozóinak hétfői sztrájkja. Lengyelországban 13 szabaduló szobát zártak be a pénteki tragédiát követő országos ellenőrzések után. Megoldási javaslatokat vár a brexit-megállapodás ellenzőitől a brit miniszterelnök. A nap legfontosabb hírei január 6-án.

Sztrájkot hirdetett hétfő reggelre a két berlini nemzetközi repülőtér biztonsági dolgozóit képviselő szakszervezet. A sztrájk 5 órától 8.45-ig tart. A két repülőteret együttvéve nagyjából 80 járatot érint, így a Ryanair légitársaság Schönefeldről Budapestre közlekedő járatát is törölni kellett.

Thaiföldön 6 utas meghalt, 50 megsérült, amikor hajnalban felborult egy emeletes turistabusz az ország középső részén - közölte a rendőrség. A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte: a balesetnek nincs magyar érintettje.

Lengyelországban 13 szabaduló szobát zártak be a pénteki tragédiát követő országos ellenőrzések után. Az ország északi részén öt 15 éves lány vesztette életét a tűzvészben. A belügyminiszter kilátásba helyezte a szabadulószobák és hasonló típusú helyek üzemeltetésére vonatkozó törvények szigorítását.

Bajorország déli részén súlyos közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a hét végi havazás. Az Alpok térségében ketten meghaltak.

Alternatív megoldási javaslatokat vár a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló megállapodás ellenzőitől a brit miniszterelnök. Theresa May a BBC-nek kijelentette: ha az alsóházi képviselők a január közepén esedékes voksoláson elvetik az Európai Unióval kötött egyezményt, senki nem tudja megmondani mi történik majd.

Belgrádban már öt hete tartanak a tüntetések Aleksandar Vucic elnök és az általa vezetett Szerb Haladó Párt ellen. A Szövetség Szerbiáért elnevezésű tömörülés szerint az államfő autokratikus eszközökkel irányítja az országot, pártja pedig korrupt.

Szolidaritásra szólította fel az uniós vezetőket Ferenc pápa a mentőhajókon rekedt bevándorlók ügyében. A Földközi-tengerből kimentett emberek több napja két hajón várnak arra, hogy partra szállhassanak. A mentőhajók Málta partjai előtt vesztegelnek.

Nem hajlandó kompromisszumra a demokratákkal az amerikai-mexikói határon építendő fal ügyében Donald Trump. Az amerikai elnök megismételte, hogy szükségállapotot is elrendelhet a déli határ mentén, ez akár napokon belül is megtörténhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×