INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

orbán viktor

cdu

annegret kramp-karrenbauer

Annegret Kramp-Karrenbauer, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke a pódiumra lép a CDU tisztújító kongresszusának második napi tanácskozásán Hamburgban 2018. december 8-án. A pártot 18. éve vezető Angela Merkel kancellár utódját előző nap választották meg a kongresszuson.

A közös felelősségről írt a CDU új elnökének Orbán Viktor

Infostart / MTI

"A Fidesz és a CDU kapcsolatainak jelentősége messze túlmutat a kétoldalú dimenzión" - írta a magyar kormányfő Annegret Kramp-Karrenbauernek.

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek a megválasztásához - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

"Ön a pártja, hazája és a közös Európai Uniónk jövője szempontjából kulcsfontosságú időszakban veszi át a CDU vezetését, a jelentős kihívások sikeres kezeléséhez jó egészséget kívánok"

- írta a miniszterelnök, hangsúlyozva: "mi, magyar kereszténydemokraták a Helmut Kohllal kötött szövetség jegyében továbbra is stratégiai jelentőséget tulajdonítunk a Fidesz és a CDU kapcsolatainak, amelyek jelentősége messze túlmutat a kétoldalú dimenzión".

A küszöbön álló európai parlamenti választások kapcsán a miniszterelnök azt írta: ezek még inkább előtérbe helyezik szövetségünk és együttműködésünk jelentőségét, amelynek keretében egyszerre törekszünk tradicionális értékeink megőrzésére, és az Európai Unió összetartozásának, biztonságának és versenyképességének erősítésére.

"Közös felelősségünk, hogy az Európai Néppárt a következő időszakban az európai politikai napirend alakításának legerősebb, egyben megkerülhetetlen tényezője legyen"

- fogalmazott Orbán Viktor. "Örömömre szolgált, hogy sikerült elindítani egy ígéretes strukturált dialógust a Fidesz és a CDU között. A magam részéről készen állok arra, hogy ezt a közös munkát eredményesen lezárjuk, és ennek érdekében örömmel tekintek mielőbbi személyes találkozásunk elé" - zárta gratuláló levelét a magyar miniszterelnök.

Nyitókép: MTI/AP/Markus Schreiber
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018