eur:
387.26
usd:
356.89
bux:
66287.81
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Beteget tolnak a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Sürgősségi Orvostani Tanszék megnyílt Sürgősségi Betegellátó Osztályán 2014. szeptember 29-én. Az európai uniós pénzből finanszírozott átépítés a betegeknek és a dolgozóknak is kedvezőbb körülményeket teremt, és hatékonyabb betegellátást tesz lehetővé a 400 ágyas sürgősségi osztály.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Megvizsgálják az emberi erőforrások miniszterének tevékenységét

A szaktárca vezetőjének munkáját ellenőrzi és a magyar lakosság tapasztalatait is kutatja legújabb vizsgálatában az Állami Számvevőszék, amely a sürgősségi betegellátás teljesítményét méri fel 2015 és 2017 között.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az Országos Mentőszolgálatot és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőt ellenőrzi az Állami Számvevőszék. Az alapkérdés az, hogy a szervekhez kapcsolódó sürgősségi betegellátás megfelel-e a társadalom elvárásainak, illetve teljesültek-e a szolgáltatás fejlesztése érdekében kitűzött célok – mondta el az ÁSZ tervezési vezetője.

Ez egy teljesítményellenőrzés, a pénzügyi hátteret nem vizsgálják – tette hozzá Salamon Ildikó. A szervezeteket és a sürgősségi osztályok helyzetét két kérdés mentén ellenőrzik:

  • Nyomon követte-e az emberi erőforrások minisztere, miként működik a sürgősségi ellátás rendszere? Értékelte-e az eredményeket? Ellenőrizte-e a kitűzött célok megvalósulását?
  • A betegek elégedettek voltak-e a szolgáltatással, milyen tapasztalatokat szereztek?

Előbbit kérdéskört vizsgálva az ÁSZ adatokat kért be az ellenőrzött szervezetektől, utóbbinál pedig egy reprezentatív közvéleménykutatással szeretnék feltárni a helyzetet. Ha hiányosságokat találnak, a számvevőszék javaslatokat fogalmaz meg az érintetteknek. A vizsgálat eredményei 2019 első félévében várhatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×