eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: wxcharts.eu

Így éri el Magyarországot a havazás - animáció

Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal, nappal a 10 fokot sem érjük el. Hétfő hajnalban érkezhetnek az első hópelyhek, de nemsokára kiadósabb havazás is érkezhet.

Vége az ősznek, ráadásul az eddigi, melegrekordokkal tűzdelt idő után az átlagosnál hidegebb, télies idő várható.

Pénteken és szombaton már egyre több helyen fagyhat, vasárnap hajnalra pedig már országszerte fagypont alá süllyed a hőmérséklet, míg nappal a 10 fokot sem éri majd el a hőmérséklet - írta az Időkép.

Péntektől a hét végéig csapadék nem valószínű, száraz, többnyire napos időre van kilátás. Az északkeleti szél napközben a legtöbb helyen feltámad, helyenként erős lökések kísérhetik. A hét utolsó napjára mérséklődik a légmozgás, és ekkor már több felhő lesz felettünk.

Csapadék a jelenlegi számítások szerint hétfő hajnalban érkezhet, ami a magasabb pontokon hó, illetve helyenként havas eső lehet.

A távolabbi kilátásokat tekintve úgy tűnik, hétfő-kedd után a következő hétvégén eshet kisebb mennyiségű hó a magasabb tájakon, a nagyobb havazás pedig december beköszöntével várható. Ekkor a Kárpát-medence körül a legtöbb helyen több centi hó hullhat, mire Magyarországra is megérkezhet egy kiadósabb havazás.

Az első gif-animáción a hétfőig tartó időszak hóhelyzete látszik, az alatta lévő képen pedig a december elsejére várt havazás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×