eur:
392.73
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó várakozik tárgyalására a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án. A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás elleni kényszerintézkedésről dönt a bíróság.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Százmilliós óvadékért lekerülhet a nyomkövető Gyárfás Tamásról

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsított médiavállalkozó bűnügyi felügyelet alatt áll. Ahhoz, hogy ne kelljen nyomkövetőt viselnie, és elhagyhassa Budapest területét, óvadékot ajánlott fel Gyárfás Tamás – derült ki az M1 szerda esti híradójából.

A legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság idén áprilisban a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként elkövetett emberöléssel gyanúsított Gyárfás Tamással szemben. Az egykori médiavállalkozó nem hagyhatja el Budapest területét, nyomkövető eszközt kell viselnie és hetente jelentkeznie kell a rendőrségen.

A Nap TV volt tulajdonosa elérkezettnek látja az időt, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt magatartási szabályokon - írta a hirado.hu. Óvadékot ajánlott fel, amit a bíróság elfogadott. Az óvadék összegét a bíróság százmillió forintban határozta meg. Ha a döntés jogerőssé válik, és Gyárfás Tamás befizeti a pénzt, akkor lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat. Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az M1-nek elmondta, az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt.

Gyárfás Tamás az eljárás alatt többször is kijelentette, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához. A rendőrség a médiavállalkozó 1998-as meggyilolása ügyében tavaly októberben kezdett ismét nyomozni. Idén márciusban meggyanúsították Portik Tamást, áprilisban pedig Gyárfás Tamást is, őt felbujtóként elkövetett emberöléssel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×