INFORÁDIÓ
2021. június 24. csütörtök
Iván

gyárfás tamás

óvadék

nyomkövető

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó várakozik tárgyalására a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-án. A Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás elleni kényszerintézkedésről dönt a bíróság.

Százmilliós óvadékért lekerülhet a nyomkövető Gyárfás Tamásról

Infostart

A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsított médiavállalkozó bűnügyi felügyelet alatt áll. Ahhoz, hogy ne kelljen nyomkövetőt viselnie, és elhagyhassa Budapest területét, óvadékot ajánlott fel Gyárfás Tamás – derült ki az M1 szerda esti híradójából.

A legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság idén áprilisban a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként elkövetett emberöléssel gyanúsított Gyárfás Tamással szemben. Az egykori médiavállalkozó nem hagyhatja el Budapest területét, nyomkövető eszközt kell viselnie és hetente jelentkeznie kell a rendőrségen.

A Nap TV volt tulajdonosa elérkezettnek látja az időt, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt magatartási szabályokon - írta a hirado.hu. Óvadékot ajánlott fel, amit a bíróság elfogadott. Az óvadék összegét a bíróság százmillió forintban határozta meg. Ha a döntés jogerőssé válik, és Gyárfás Tamás befizeti a pénzt, akkor lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat. Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az M1-nek elmondta, az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt.

Gyárfás Tamás az eljárás alatt többször is kijelentette, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához. A rendőrség a médiavállalkozó 1998-as meggyilolása ügyében tavaly októberben kezdett ismét nyomozni. Idén márciusban meggyanúsították Portik Tamást, áprilisban pedig Gyárfás Tamást is, őt felbujtóként elkövetett emberöléssel.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018