INFORÁDIÓ 
2018. június 21. csütörtök
Alajos, Leila

Kiegészítette vallomását Gyárfás Tamás

Infostart

Fenyő Jánossal való konfliktusáról, valamint Portik Tamással és Tasnádi Péterrel való megismerkedéséről is ír vallomáskiegészítésében a Magyar Úszó Szövetség volt elnöke.

Gyárfás Tamás kiegészítette azt a tanúvallomását, amit áprilisi őrizetbe vétele után tett gyanúsítottként. Védője, Bánáti János szerint az írásos vallomáskiegészítésben semmi újdonság nincs, védence a több oldalas, mellékletekkel is ellátott dokumentumban inkább csak pontosította azokat az adatokat, dátumokat, amelyekre nem vagy nem pontosan emlékezett korábban.

Rendkívüli ellentétekről beszél Bánáti János

A Zoom.hu portál értesülése szerint a Fenyő Jánossal való konfliktusáról, Portik Tamással való megismerkedéséről és Tasnádi Péterről is írt Gyárfás Tamás. Bánáti János nem árult el részleteket a portálnak a vallomáskiegészítésről, ugyanakkor megerősítette, hogy védence a saját szemszögéből bemutatja a Fenyő János és közte kialakult konfliktusokat, és azt is, hogy azokat miképpen zárták le.

Bánáti János a portálnak elismerte, rendkívüli ellentétek feszültek Fenyő János és Gyárfás Tamás között,

ám a legfontosabb vitás ügyüket szerinte a kereskedelmi kamara választott bírósága rendezte, majd a két médiavállalkozó később megállapodás formájában egész kapcsolatuk rendezését írásban rögzítette.

Budapest, 2018. április 20.
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest, 2018. április 20. Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vallomáskiegészítésében az április 17-én őrizetbe vett Gyárfás Tamás a védőügyvéd szerint leír néhány olyan körülményt is, amelyekkel kapcsolatban eddig nem kapott kérdést a rendőröktől, de amelyek szerinte pontosabb képet festhetnek a Fenyő-gyilkosság hátterében sejthető eseményekről.

Gyárfás Tamás a vallomáskiegészítésben részletesen ír arról is, hogyan ismerkedett meg, és milyen kapcsolata alakult ki a Prisztás József és Boros Tamás meggyilkoltatásáért jelenleg 28 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamással, illetve arról, hogy milyen volt a viszonya Tasnádi Péterrel.

Versenyfutás az idővel

A Zoom.hu összeállításában a július elsején hatályba lépő új büntetőeljárási törvényre is felhívja a figyelmet. Az ugyanis kimondja, hogy ha valakit egy büntetőeljárásban meggyanúsítottak, akkor a hatóságnak valamennyi bizonyítékát a gyanúsított és védője elé kell tárnia, ettől csak kivételes esetben és indokkal lehet eltérni.

Bánáti János már védence őrizetbe vételét követően kérte, hogy a nyomozók mutassák be nekik azokat a vágatlan hangfelvételeket, amelyek a nyomozók szerint a Fenyő-gyilkosság két felbujtója között zajlott le 2004-2005-ben, az ügyvéd azonban eddig nem kapott választ a kérésére.

Bánáti János egyébként azt tanácsolta Gyárfás Tamásnak, hogy lehetőség szerint ne nyilatkozzon,

mert, mint mondta, az ügyet nem a sajtóban kell megnyerni, nem ott kell érvelni. Gyárfás Tamást azzal gyanúsítják, hogy húsz évvel ezelőtt az ő felbujtására ölette meg Portik Tamás egy szlovák maffiózóval, Jozef Roháccsal Fenyő Jánost, a VICO médiabirodalom egykori tulajdonosát.

Kezdőlap Belföld Kiegészítette vallomását Gyárfás Tamás

A címlapról ajánljuk