eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kiegészítette vallomását Gyárfás Tamás

Fenyő Jánossal való konfliktusáról, valamint Portik Tamással és Tasnádi Péterrel való megismerkedéséről is ír vallomáskiegészítésében a Magyar Úszó Szövetség volt elnöke.

Gyárfás Tamás kiegészítette azt a tanúvallomását, amit áprilisi őrizetbe vétele után tett gyanúsítottként. Védője, Bánáti János szerint az írásos vallomáskiegészítésben semmi újdonság nincs, védence a több oldalas, mellékletekkel is ellátott dokumentumban inkább csak pontosította azokat az adatokat, dátumokat, amelyekre nem vagy nem pontosan emlékezett korábban.

Rendkívüli ellentétekről beszél Bánáti János

A Zoom.hu portál értesülése szerint a Fenyő Jánossal való konfliktusáról, Portik Tamással való megismerkedéséről és Tasnádi Péterről is írt Gyárfás Tamás. Bánáti János nem árult el részleteket a portálnak a vallomáskiegészítésről, ugyanakkor megerősítette, hogy védence a saját szemszögéből bemutatja a Fenyő János és közte kialakult konfliktusokat, és azt is, hogy azokat miképpen zárták le.

Bánáti János a portálnak elismerte, rendkívüli ellentétek feszültek Fenyő János és Gyárfás Tamás között,

ám a legfontosabb vitás ügyüket szerinte a kereskedelmi kamara választott bírósága rendezte, majd a két médiavállalkozó később megállapodás formájában egész kapcsolatuk rendezését írásban rögzítette.

Vallomáskiegészítésében az április 17-én őrizetbe vett Gyárfás Tamás a védőügyvéd szerint leír néhány olyan körülményt is, amelyekkel kapcsolatban eddig nem kapott kérdést a rendőröktől, de amelyek szerinte pontosabb képet festhetnek a Fenyő-gyilkosság hátterében sejthető eseményekről.

Gyárfás Tamás a vallomáskiegészítésben részletesen ír arról is, hogyan ismerkedett meg, és milyen kapcsolata alakult ki a Prisztás József és Boros Tamás meggyilkoltatásáért jelenleg 28 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamással, illetve arról, hogy milyen volt a viszonya Tasnádi Péterrel.

Versenyfutás az idővel

A Zoom.hu összeállításában a július elsején hatályba lépő új büntetőeljárási törvényre is felhívja a figyelmet. Az ugyanis kimondja, hogy ha valakit egy büntetőeljárásban meggyanúsítottak, akkor a hatóságnak valamennyi bizonyítékát a gyanúsított és védője elé kell tárnia, ettől csak kivételes esetben és indokkal lehet eltérni.

Bánáti János már védence őrizetbe vételét követően kérte, hogy a nyomozók mutassák be nekik azokat a vágatlan hangfelvételeket, amelyek a nyomozók szerint a Fenyő-gyilkosság két felbujtója között zajlott le 2004-2005-ben, az ügyvéd azonban eddig nem kapott választ a kérésére.

Bánáti János egyébként azt tanácsolta Gyárfás Tamásnak, hogy lehetőség szerint ne nyilatkozzon,

mert, mint mondta, az ügyet nem a sajtóban kell megnyerni, nem ott kell érvelni. Gyárfás Tamást azzal gyanúsítják, hogy húsz évvel ezelőtt az ő felbujtására ölette meg Portik Tamás egy szlovák maffiózóval, Jozef Roháccsal Fenyő Jánost, a VICO médiabirodalom egykori tulajdonosát.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×