INFORÁDIÓ 
2018. június 24. vasárnap
Iván

A pécsi példára építene az MSZP

Az MSZP-nek fordulatra van szüksége a jövő őszi önkormányzati választáson, mert 2006 óta folyamatosan épül le a vidéki hálózata - fejtette ki Tóth Bertalan, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Fidesz politikájának eredményeként sokan járnak igen jól, mások pedig nagyon rosszul, ez pedig helytelen – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP frakcióvezetője. Tóth Bertalan megjegyezte, hogy fel kellene készülnie a kormánynak a mostani világgazdasági fellendülés után válságosabb időszakokra is, ezt azonban ő még nem látja a kabinettől.

„Nem hiszek abban, hogy a gazdasági növekedés eredményeiből ne egy egész társadalom osztozzon, és a nyereség ne jusson el mindenkihez” - mondta.

Az MSZP frakcióvezetője kiemelte: azzal a Jobbikkal, amelynek tagjai roma falvakban járőröztek, nincs miről tárgyalni, ám egy olyan Jobbikkal, amely nemzeti ügyekben tud az MSZP számára is elfogadható politikát képviselni, elképzelhető az együttműködés.

„A parlament jó terep arra, hogy ezt kipróbáljuk.

Mutathatunk olyan példát, hogy bal- és jobboldali párt meg tud egyezni olyan ügyekben, amelyet a nemzet szempontjából kiemelkedőnek tartanak, legyen szó az oktatásról, az egészségügyről vagy más társadalmi ügyről” - mondta.

A szocialista politikus fordulatot lát szükségesnek jövő ősszel, az önkormányzati választásokon.

„Sok aktivistánk, aki az önkormányzati választásokon dolgozott, már elveszett. Azóta épül le a hálózatunk, a helyi közösségeink. Nagy fordulatot kell elérnünk. Olyan együttműködéseket kell kialakítani, ami nem feltétlenül az MSZP-ről szól, hiszen a helyi közösség bizalmát kell megszerezni. Ehhez szükség van együttműködésekre. Ezeknek az MSZP legyen a motorja” - fejtette ki.

Tóth Bertalan kiemelte az országgyűlési választáson sikeres pécsi modellt, azt, hogy Mellár Tamás függetlenként győzött. A frakcióvezető megjegyezte, hogy Mellár Tamás egyben tartja a helyi közösséget, amelynek folyamatosan kikéri véleményét. Szerinte nem feltétlenül kell párttagnak lennie a leendő polgármester-jelölteknek, a legfontosabb, hogy hiteles személyiségek legyenek.

Kapcsolódó hang

Tóth Bertalan
 


Kezdőlap Belföld A pécsi példára építene az MSZP

A címlapról ajánljuk

Meghalt Nyers Rezső

1968-as új gazdasági mechanizmus egyik atyja, az MSZP első elnöke 95 éves volt....