INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 16. hétfő
Edit

mszp

tóth bertalan

molnár gyula

bősz anett

aréna

Budapest, 2016. július 6. Molnár Gyula pártelnök, Tóth Bertalan megválasztott frakcióvezető és Burány Sándor megválasztott általános frakcióvezető-helyettes (j-b) érkezik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) tisztújító frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóra a Képviselői Irodaházban 2016. július 6-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Tóth Bertalan: Fegyelmi eljárás indul Molnár Gyula ellen

Újabb cikkünk a témában:

Tóth Bertalan az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az lenne a tisztességes lépés, ha Bősz Anett a mandátumát az MSZP-Párbeszéd frakciójának adná. Molnár Gyula, az MSZP elnöke túllépte hatáskörét a Liberálisokkal, a választás előtt kötött szerződés aláírásával - vélekedett az MSZP frakcióvezetője.

A pártszövetség frakciójából múlt héten távozó politikus által a gazdasági bizottságban betöltött alelnöki pozícióról a Párbeszédnek kell döntenie, hogy visszahívja-e Bősz Anettet, és Mellár Tamást delegálja helyette – tette hozzá Tóth Bertalan. „Azt gondolom, hogy minőségi változás lesz, hiszen Mellár Tamás elismert közgazdászként, a Magyar Tudományos Akadémia tagjaként fajsúlyos alelnöke lesz ennek a bizottságnak, és igen komoly ellenzéki kritikákat fog megfogalmazni” – vélekedett.

Molnár Gyula egykori pártelnök a választás előtt a Liberálisokkal kötött szerződésével kapcsolatban elmondta: „hosszú távú kötelezettségvállalásra csak akkor jogosult az elnök, ha az elnökség ezt támogatja és elfogadja”. „Miután ilyen elnökségi döntés nem volt, így a volt pártelnök hatáskörét túllépve járt el ebben az ügyben, az MSZP pedig nem tudta vállalni ennek a kötelezettségét” – hangsúlyozta. A párt központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

A teljes beszélgetést este 6-tól, Aréna című műsorunkban hallgathatják meg.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Tóth Bertalan: Fegyelmi eljárás indul Molnár Gyula ellen
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018