eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Megdöbbentő hír a szupertraffipaxról - minden autóst érint

Megdöbbentő hír a szupertraffipaxról - minden autóst érint

Több mint 190 ezer bírságot szabott ki a rendőrség a szupertraffipaxok felvételei alapján 2017 első hat hónapjában, havonta átlagosan több mint egymilliárd forintot kell befizetniük a szabálysértő autósoknak.

„Sebességtúllépés miatt összesen 6.582.025.000 forint bírság került kiszabásra” – válaszolta az ORFK a Vezess.hu kérdésére, hogy 2017 első hat hónapjában milyen értékben küldtek ki csekkeket a gyorshajtó autósoknak.

A 365 darab fix és 160 mobil készülékből álló szupertraffipax-hálózat

a személyautók üzembentartóinak 192.682 bírságlevelet küldött szét

fél év alatt, teherautósoknak és buszosoknak 3734-et.

A csaknem 200 ezer bírságból a megengedett sebességet túllépők mellett jutott valamennyi a közlekedési lámpák és a vasúti átjárók pirosán áthajtóknak, a sztrádák leállósávját használóknak, valamint a behajtani tilos táblát és a kötelező haladási irányt megszegőknek. Az csak valószínűsíthető, hogy akár 99 százaléknál is több lehet ebből a gyorshajtásos ügy.

A sebességhatárt átlépőket 30 ezertől 300 ezer forintig bírságolhatják a rendőrök.

A 300 ezer forintos csekkből 53 darabot küldtek ki 2017 első felében.

Ehhez 50-es táblánál 125 km/óránál többel kell, hogy bemérjen valakit a traffipax, 90-es sebességkorlátozásnál 195 km/óra felett, míg 130-as táblánál 240 km/óránál gyorsabban száguldozóknak jár ez a büntetés.

Jelentősen nőtt a büntetések száma és mértéke: 2016-ban egész évben a felvételek alapján ténylegesen kiszabott, jogerőssé vált teljes bírság összege körülbelül 8,973 milliárd forint volt és 265.731 esetben szabtak ki bírságot.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×