eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

VÉDA egymilliárd forintot hozott a költségvetésbe

Megközelítheti az egymilliárd forintot az április óta élesben működő szupertraffipaxok képei nyomán kiszabott bírság - számolt be róla a Világgazdaság kedden.

A VÉDA országos közlekedésellenőrző rendszer 365 fix kameráját 134 balesetveszélyes útra telepítették. A kamerák egy hónap alatt 29 ezer gyorshajtást rögzítettek, 116 esetben a biztonsági öv be nem csatolása miatt szabnak ki bírságot, 68 autós az autópályák leállósávjában haladt, 27 pedig piroson hajtott át - értesült a lap az Országos Rendőr-főkapitányság illetékeseitől.

A VÉDA üzembe helyezése elősegítheti azt az Európai Unió által kitűzött célt, hogy négy éven belül a közúti balesetekben elhunytak száma a 2010-es adatokhoz képest a felére essen vissza, a század derekára pedig a halálos áldozatok száma a nullához közelítsen.

A fix traffipaxok naponta egymillió autót ellenőriznek, ehhez képest az egy hónap alatt rögzített szabályszegések száma kisebb volt annál, mint amire a rendőrség számított. A szabálysértések miatt az eljárások folyamatban vannak, ezért nincs még pontos adat arról, hogy mekkorára rúg a bírságok összege.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×