INFORÁDIÓ 
2018. december 14. péntek
Szilárda

budapest airport

repülés

hosszú hétvége

Budapest, 2012. június 30. Repülőgép száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Melegebb éghajlatra indultak a magyarok

A hosszú hétvége miatt a nyári zsúfolt időszakhoz hasonlóan sokan érkeznek ma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Hardy Mihály hozzátette: a legtöbben a mediterrán és az arab térségbe utaznak.

"Ezekben a napokban annyi utasunk van, mint amennyi tavaly a nyári csúcsidőszakban. Szerdán például 20 ezren indultak Budapestről, így a teljes forgalom az érkezőkkel együtt 4 ezer fő lehet" - mondta Hardy Mihály. 

Sokan indultak délre és általában "melegebb éghajlatra": telt házzal megy az Emirates gépe Dubajba, ez közel 400 utast jelent. A szokásosnál több check-in pultot foglalt le két csütörtöki járatára a Qatar Airways is, tehát jó látszik, hogy a Perzsa-öböl térsége milyen kedvelt ilyenkor. De telt házzal megy az összes gép a mediterráneumba, vagyis Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Portugáliába is - részletezte a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Ilyen nagy forgalom esetén a repülőtéren is többen dolgoznak, és működtetik például az összes utasbiztonsági sort. Ez a pár nap Hardy Mihály szerint jó felkészülés lesz a következő három hosszú hétvégére, amikor ugyanilyen nagy forgalomra számítanak.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Nagy a forgalom a Budapest Airporton
 


A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018