eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Repülőgép száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Melegebb éghajlatra indultak a magyarok

A hosszú hétvége miatt a nyári zsúfolt időszakhoz hasonlóan sokan érkeznek ma a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - mondta az InfoRádiónak a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Hardy Mihály hozzátette: a legtöbben a mediterrán és az arab térségbe utaznak.

"Ezekben a napokban annyi utasunk van, mint amennyi tavaly a nyári csúcsidőszakban. Szerdán például 20 ezren indultak Budapestről, így a teljes forgalom az érkezőkkel együtt 4 ezer fő lehet" - mondta Hardy Mihály. 

Sokan indultak délre és általában "melegebb éghajlatra": telt házzal megy az Emirates gépe Dubajba, ez közel 400 utast jelent. A szokásosnál több check-in pultot foglalt le két csütörtöki járatára a Qatar Airways is, tehát jó látszik, hogy a Perzsa-öböl térsége milyen kedvelt ilyenkor. De telt házzal megy az összes gép a mediterráneumba, vagyis Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Portugáliába is - részletezte a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Ilyen nagy forgalom esetén a repülőtéren is többen dolgoznak, és működtetik például az összes utasbiztonsági sort. Ez a pár nap Hardy Mihály szerint jó felkészülés lesz a következő három hosszú hétvégére, amikor ugyanilyen nagy forgalomra számítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×