eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újra képes mosolyogni az átültetett arcú nő

Az egy évvel ezelőtt a világon először arcátültetésen átesett francia nő felépülése olyan jól halad, hogy már alig látszanak a műtét nyomai. A hölgy valószínűleg lelkileg is felépült: noha született arcát a kutyája marta szét, új ebet szerzett be.

A műtétet végző Bernard Devauchelle, az Amiens-i kórház orvosa kijelentette: páciense gyors ütemben gyógyul azóta, hogy egy évvel ezelőtt új orrot, ajkat és állat kapott. A szervek egy agyhalott donortól származtak.

"Ha emberek közé megy, nem mutogatnak rá, hogy ő az átültetett arcú nő. A műtéti hegek részben megmaradtak, de némi kozmetikázás után szinte egyáltalán nem látszanak" - tette hozzá a professzor.

A 38 éves Isabelle Dinoire arcának hőre és nyomásra való érzékenysége is helyreállt, és mozgatni is képes az arcizmait.

"Újra hasonlítok magamra, és tudok mosolyogni" - jelentette ki Isabelle Dinoire, aki gond nélkül képes enni és inni, és egy új kutyát is vett, annak ellenére, hogy a régi arcát az előző házi kedvenc tette felismerhetetlenné.

A nő elköltözött korábbi lakóhelyéről, hogy elkerülje a média érdeklődését.

Októberben az egyik londoni kórház sebésze jelentette be, hogy megkapta az engedélyt az ország első teljes arcátültetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×