eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A vírusok legyőzhetők?

A vírusos fertőzésekkel szembeni harc új iránya, hogy a kutatók a vírusok DNS-ének szaporodását próbálják gátolni- hangsúlyozta a Biomolekuláris Kémiai Intézet igazgatója egy háttérbeszélgetésen.

Hajós György professzor az InfoRádióban kiemelte: kutatócsoportja úgynevezett gyűrűs felépítésű vegyületekkel kísérletezik, amelyek idővel új vírusölő gyógyszerek alapjai lehetnek.

A vegyületek beékelődnek a vírus DNS-spiráljába, és meggátolja azok szétválását, ezzel pedig a vírus szaporodását. A vírus ugyanis úgy szaporodik, hogy a kettős DNS-spirálja szétválik, a spirálok pedig újabb párt építenek maguk mellé.

A kutató nem meri állítani, hogy a kísérleteiben alkalmazott módszer bármilyen vírussal szemben felveheti a versenyt. Egyes kórokozók szaporodását azonban meggátolhatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×