Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ennyi pénzt focizott össze a magyar válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A németek és a franciák keresték eddig a legtöbb pénzt a labdarúgó Európa-bajnokságon, de a magyar válogatott sem szégyenkezhet nagyjából 3,6 milliárd forintos várható bevételével.

Azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, az UEFA korábban nyilvánosságra hozott pénzdíjazási rendszeréből kiszámítható, mennyit keresett a magyar csapat a kontinensviadalon.

A részvételért 8 millió euró jár, az osztrákok elleni győzelem 1 millió eurót, az izlandi és a portugál csapat elleni döntetlen további kétszer fél millió eurót jelent.

Az, hogy a válogatott bejutott a nyolcaddöntőbe, az előzetes kalkuláció szerint további másfél millió eurót hozhat, összesen tehát 11 és fél millió eurót, nagyjából 3,6 milliárd forintot keresett a válogatott.

Ebből lejönnek majd a kiadások, az utazás, a szállás és egyéb költségek, így azt egyelőre nem lehet megmondani, mennyi marad a magyar szövetség kezében, és mennyit kapnak majd ebből a játékosok.

Az UEFA összesen 301 millió eurót oszt szét a kontinensviadalon. A legkevesebb pénzt a három vereséggel búcsúzó ukránok vitték haza, ők csupán a részvételért járó 8 millió eurót, vagyis 2 és fél milliárd forintot kapják meg. Nem jártak sokkal jobban a románok, az oroszok, a csehek, a svédek és az osztrákok sem, ezek a csapatok egy-egy döntetlennel csapatonként 8 és fél millió euróval zárták a tornát.

A legtöbbet eddig a házigazda francia és a világbajnoki címvédő német válogatott kereste. Mindkét együttes már a nyolc között van, veretlenül, így mindkét gárda neve mellett 15 és fél millió euró, vagyis nagyjából 4,7 milliárd forint szerepel, ráadásul ez még gyarapodhat is. Az Európa-bajnoki győzelem 8 millió eurós jutalmat jelent a legjobb csapat számára.