eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Ennyi pénzt focizott össze a magyar válogatott

Ennyi pénzt focizott össze a magyar válogatott

A németek és a franciák keresték eddig a legtöbb pénzt a labdarúgó Európa-bajnokságon, de a magyar válogatott sem szégyenkezhet nagyjából 3,6 milliárd forintos várható bevételével.

Azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság, az UEFA korábban nyilvánosságra hozott pénzdíjazási rendszeréből kiszámítható, mennyit keresett a magyar csapat a kontinensviadalon.

A részvételért 8 millió euró jár, az osztrákok elleni győzelem 1 millió eurót, az izlandi és a portugál csapat elleni döntetlen további kétszer fél millió eurót jelent.

Az, hogy a válogatott bejutott a nyolcaddöntőbe, az előzetes kalkuláció szerint további másfél millió eurót hozhat, összesen tehát 11 és fél millió eurót, nagyjából 3,6 milliárd forintot keresett a válogatott.

Ebből lejönnek majd a kiadások, az utazás, a szállás és egyéb költségek, így azt egyelőre nem lehet megmondani, mennyi marad a magyar szövetség kezében, és mennyit kapnak majd ebből a játékosok.

Az UEFA összesen 301 millió eurót oszt szét a kontinensviadalon. A legkevesebb pénzt a három vereséggel búcsúzó ukránok vitték haza, ők csupán a részvételért járó 8 millió eurót, vagyis 2 és fél milliárd forintot kapják meg. Nem jártak sokkal jobban a románok, az oroszok, a csehek, a svédek és az osztrákok sem, ezek a csapatok egy-egy döntetlennel csapatonként 8 és fél millió euróval zárták a tornát.

A legtöbbet eddig a házigazda francia és a világbajnoki címvédő német válogatott kereste. Mindkét együttes már a nyolc között van, veretlenül, így mindkét gárda neve mellett 15 és fél millió euró, vagyis nagyjából 4,7 milliárd forint szerepel, ráadásul ez még gyarapodhat is. Az Európa-bajnoki győzelem 8 millió eurós jutalmat jelent a legjobb csapat számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×