eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kikapott Izlandtól, így kiesett az osztrák válogatott

Az izlandi válogatott 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport harmadik fordulójában, ezzel a győztes továbbjutott, a vesztes pedig elbúcsúzott a tornától.

Mindkét együttes a továbbjutás reményében és esélyével lépett pályára Párizsban, ennek megfelelően izgalmas, eseménydús mérkőzést játszottak. Az osztrákok végig fölényben voltak, többször lőttek kapura, és Aleksandar Dragovic révén egy büntetőt is elhibáztak.

A 18. percben Jon Dadi Bödvarsson góljával szerzett vezetést Izland, majd a 60. percben Alessandro Schöpf egyenlített. Ausztria a folytatásban is sok lehetőséget hagyott kihasználatlanul, Arnor Traustason pedig a 94. percben megszerezte a győztes gólt Izlandnak.

Izland a csoport második helyezettjeként jutott tovább és a nyolcaddöntőben Angliával találkozik, Ausztria viszont negyedik lett a kvartettben, és kiesett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×