Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orrtörés véglegesítette a kézilabdázók Eb-keretét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csehország ellen 18.30 órától megkezdi szereplését a női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon. Új szövetségi kapitány, Kim Rasmussen csak a tartalékok közé jelölte az orrát törő kulcsemberét, Szucsánszki Zitát.

Kim Rasmussen a sok sérülés miatt csak az utolsó pillanatban, a hétvégén döntött arról, hogy mely játékosokkal vág neki a vasárnap már több mérkőzéssel megkezdődő Eb-nek. 

"Néhány napja, amikor kiderült, hogy Kovacsics Anikó vádlisérülése miatt nem tarthat velünk, Szucsánszki Zita pedig eltörte az orrát, a helyzetet kihívásként éltem meg, és azt kértem, lehetőleg több problémánk már ne adódjon. Sajnos Triscsuk Krisztina vállproblémái miatt csak védekezhet, Szekeres Klára pedig megfázással küszködik, így átlövő és irányító pozícióban csupán néhány játékossal számolhatok támadásban" - nyilatkozta a hazai szövetség honlapjának a dán edzőt.

A csapat vasárnap utazott Malmőbe, majd hétfőn 18.30 órától Csehország  ellen kezdi meg szereplését. A magyar keretben 17 kézilabdázó kapott helyet, de a tornát 16 játékos kezdheti el. A vasárnap esti technikai értekezletre megnevezte keretét Rasmussen, így kiderült, hogy a csehek elleni rajton Szucsánszki Zita nem léphet pályára a magyar válogatottban a svédországi Európa-bajnokságon. A Ferencváros irányítója legkorábban a középdöntőben léphet pályára, mert az Eb idején három alkalommal változtathat a kapitány a 16-os kereten.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki utazó kerete

Kapusok: Janurik Kinga (Érd), Kiss éva (Győri Audi ETO).

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC, német).

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (FTC Rail Cargo Hungaria)

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Magyarország-Csehország, hétfő 18.30

Dánia-Magyarország, szerda 20.45

Montenegró-Magyarország, péntek 18.30