eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Birkózó-vb: Barka Emese bronzérmes

Barka Emese bronzérmet nyert a nők 55 kilogrammos súlycsoportjában a budapesti Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság negyedik versenynapján.

Az idei Európa-bajnokságon is harmadik helyezést elérő magyar versenyző a bolgár Mimi Hrisztovával vívta a helyosztót, és egészen kiváló teljesítménnyel, még az első három perc lejárta előtt tussal győzött ellene.

A Vasas kétszeres Eb-harmadik birkózója pályafutása első világbajnoki érmét szerezte meg, ő a magyar csapat második érmese ezen a vb-n. Kedden Veréb István állhatott fel a dobogó legalsó fokára a szabadfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában.

A csütörtöki éremcsatározások során Sastin Marianna az 59 kilogrammosok döntőjében lép szőnyegre a szintén bolgár Tajbe Juszein ellen.

"Erőben Emese sokkal jobb, sima bronz lesz, annak kell lennie" - mondta az MTI-nek Wöller Ákos vezetőedző fél órával Barka bolgár Mimi Hrisztova elleni helyosztója előtt.

A tréner tömör véleménye és jóslata az első éremmérkőzésen gyorsan beigazolódott. A Vasas 23 éves versenyzője nagyon motiváltan lépett szőnyegre, az első pillanattól aggresszívabbnak tűnt riválisánál. A bolgár az első két percben Barka kezét fogta, és próbálta kiszabadítani magát riválisa fogásaiból, ám még így is majdnem hátrányba került fél perc után. Ekkor Barka mögé kerülését még ki tudta védeni, a mérkőzésvezető viszont passzivitás miatt alig több mint egy perc után már hangosan biztatta aktívabb birkózásra, majd másfél percnél hivatalosan is figyelmeztette, pontosan harminc másodperc múlva pedig megintette. Ez, mint később kiderült Hrisztova vesztét jelentette, ugyanis a bolgár megpróbált támadólag fellépni, ám Barka kiválóan megkontrázta és a földön azonnal tusveszélybe forgatta. A korábbi vb-ötödik bolgár birkózó nem tudott mit kezdeni a leszorítással, s hamar két vállra került.

"Nagyon boldog vagyok. A kiválóan sikerült felkészülésnek köszönhetően egész nap jól ment a birkózás, a közönség nagyon felspanolt és a végén feltettem a pontot az i-re. A célom az volt, hogy koncentráltan és jól birkózzak, ez összejött. Az idei eredmények alapján tudtuk, hogy ez elég lehet az éremszerzéshez. Mondhatni, hogy elégedett vagyok, de lesz ez még jobb is" - mondta Barka Emese, aki hozzátette, úgy érzi, beérett és mostantól számolni kell vele a világversenyeken.

A Vasas kétszeres Eb-harmadik birkózója pályafutása első világbajnoki érmét szerezte meg, egyben ő a magyar csapat második érmese ezen a vb-n. Kedden Veréb István állhatott fel a dobogó legalsó fokára a szabadfogásúak 84 kg-os kategóriájában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×