Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pontzuhatagot hozhat a Super Bowl

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints, vagyis az idény két legjobb támadóegysége találkozik egymással a tengerentúli amerikaifutball-liga, az NFL döntőjében, a magyar idő szerint hétfő kora hajnalban kezdődő 44. Super Bowlon.

A Miamiban rendezendő finálét szokás szerint hatalmas érdeklődés és felhajtás övezi, ami nem meglepő annak fényében, hogy 1993 óta először csap össze a két főcsoport alapszakaszbeli első helyezettje, és 1991 óta az is először fordul elő, hogy az alapszakasz két legtöbb touchdownt (vagyis hatpontos gólt) passzoló irányítóinak csapatai mérkőznek meg egymással.

A fogadóirodáknál és a szakértők körében is az Indianapolis Coltsot tartják a favoritnak, amely 1970 és 2006 után harmadszor szeretné megkaparintani a győztesnek járó Vince Lombardi-trófeát. Ezért Peyton Manning, minden idők egyik legjobb irányítója tehet a legtöbbet, aki a szezon során rekordot jelentő módon negyedszer érdemelte ki a legértékesebb játékos címet.

Ezzel szemben a New Orleans Saints története során először szerepelhet a Super Bowlon, ugyanakkor a csapat Drew Brees irányításával az idén ámulatba ejtő és rendkívül hatékony támadójátékot produkált, olyat, amilyennel bárkit képes lehet legyőzni.

A meccs pikantériája, hogy Manning édesapja, a korábban szintén elismert irányító, Archie Manning 1971 és 1982 között a Szenteket erősítette, és Payton Manning éppen New Orleans-ban született.

A Super Bowl tengerentúli népszerűségéről mindent elárul, hogy több ember követi nyomon a televízióban, mint ahány ember elmegy szavazni az elnökválasztáson. Nem véletlen, hogy 2000 óta a tíz legnézettebb műsor között csak amerikaifutball-mérkőzések szerepelnek. Egy félperces reklámspot - a csúcsmérkőzésen, csúcsidőben - több mint 2,5 millió dollárba kerül, a multicégek pedig különleges, csak a döntőre szóló reklámokkal készülnek.

A félidei show-ban idén a The Who ad rövid koncertet. Az összecsapást 185 országban közvetítenek, 30 nyelven, az NFL magyar hívei a Sport Televízióban követhetik nyomon, amely a Super Bowlt élőben közvetíti a helyszínről.