eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Liverpool átgázolt a Marseille-en

A Liverpool idegenben 4-0-ra kiütötte a Marseille együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör záró fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Alighanem a Liverpool hívei is nehezebb mérkőzésre számítottak Marseille-ben: a Vörösök simán nyertek. Az utóbbi három BL-mérkőzésükön 16 gólt szereztek, ami jobb, mint ötös átlagnak felel meg!

A Stade Velodrome-ban Steven Gerrard már a 3. percben büntetőt harcolt ki. Lövését elsőre kivédte Steve Mandanda, ám a csapatkapitány az ismétlést a hálóba vágta. Mindössze hét perccel később - látványos szólóból - Fernando Torres kettőre növelte a Vörösök előnyét, s alighanem már ekkor eldőlt a továbbjutás.

Az Olympique Marseille nem tudott lépést tartani az angol szupercsapattal, a második félidő is liverpooli góllal indult. Dirk Kuyt talált a kapuba. Majd a 91. percben Ryan Babel állította be a végeredményt.

Sokan jól játszottak a Liverpoolban, de a legjobbnak kedd este is Steven Gerrard bizonyult. A kapitány az első percekben megsérült, ápolták, de alig hogy visszatért, kiharcolta, s kis hibaponttal értékesítette a büntetőt. Éppen úgy vezéregyéniség volt, mint a 2004-2005-ös idényben, amikor az Olympiakosz elleni hazai meccsen megérintette a kiesés szele a csapatát.

A Besiktas közel egy félidőn keresztül tartotta magát Portóban, de a portugál csapat összességében sima győzelmet aratott. Az első gólt, a 44. percben Lúcho González, a másodikat, a 62. percben, Ricardo Quaresma szerezte.

A csoport:
Marseille-Liverpool 0-4
Porto-Besiktas 2-0
A csoport végeredménye: 1. Porto 11 pont, 2. Liverpool 10, 3. Marseille 7, 4. Besiktas 6.


A Chelsea nagy fölényben játszott a Valencia ellen, de nem tudott gólt szerezni. Santiago Canizares, a spanyolok veterán kapusa - aki tavasszal óriásit hibázott Michael Essien a két csapat közötti párharc továbbjutójáról döntő góljánál - ezúttal kitűnően helyt állt, Frank Lampard, Claudio Pizarro és Andrij Sevcsenko kísérletét is hárította, a perui és Joe Cole a kapufát, Salomon Kalou a lécet találta el.

A csoport másik mérkőzésén a Schalke sima győzelmet aratott a Rosenborg ellen. Nem volt a találkozónak egyetlen olyan faktora sem, amelyben ne a németek lettek volna jobbak. Az első félidő első felében három gól is esett, Gerald Asamoah és a brazil Rafinha kétgólos előnyhöz juttatta a Királykékeket, a vendégek Koné révén szépítettek.

A döntetlen a norvégoknak lett volna jó, de Kevin Kuranyi gólja (36. perc) mindent eldöntött. Arra az RBK-nak már nem volt válasza, a Schalke története során először, bejutott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Egyedüli német csapatként.

B csoport
Chelsea-Valencia 0-0
Schalke-Rosenborg 3-1
A csoport végeredménye: 1. Chelsea 12 pont, 2. Schalke 8, 3. Rosenborg 7, 4. Valencia 5


A Real Madrid az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését. Bár a Lazio egyáltalán nem futballozott bátortalanul az első szűk negyedórában, ziccere - Raúl fejesénél - akkor is a hazaiaknak volt.
A 13. percben Júlio Baptista remek lövéssel vezetést szerzett, majd két perccel később, Robinho beadása után Raúl már gólt fejelt. A 36. percben Robinho is meglőtte a magáét: megszerezte negyedik találatát az őszi szakaszban.

A második játékrészre Robinho és Sneijder helyére Guti és Robben állt. Nem utóbbi kettőn múlott, de a Madrid lényegesen kisebb fordulatszámmal dolgozott, s bár akadtak helyzetei, már nem szerzett újabb gólt. A másik oldalon ellenben Pandev a 80. percben szépített, sőt Rocchi a 92. percben szorossá tehette volna az eredményt, ha belövi a Pepe kezezéséért megítélt büntetőt. Casillas azonban hárította a lövését.

Az Olympiakosz 90 percnyi ünnepet varázsolt a Karaiszkakisz Stadionba. A Werder Bremennek esélye sem volt a továbbjutást jelentő győzelem elérésére. A görögök Ieroklisz Sztoltidisz vezérletével és két góljával nyertek - első neve a Herkulesből ered...

A pireuszi csapat második találatát Darko Kovacsevics lőtte, akinek ez volt a 25. találata a nemzetközi kupamérkőzéseken. Az Olympiakosz 1999 után először jutott be a tavaszi folytatásba a nemzetközi kupákban.

C csoport
Real Madrid-Lazio 3-1
Olympiakosz-Werder Bremen 3-0
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 11 pont, 2. Olympiakosz 11 pont, 3. Werder Bremen 6, 4. Lazio 5


A D csoport utolsó fordulóját egy héttel korábban lejátszották. Onnan az AC Milan és a Celtic jutott a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×