eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jövőre is lehet Polgár-sakknap

Bár nem egyszerű megszervezni, a névadó támogató tervei szerint valószínűleg jövőre is lesz Polgár-sakknap. Ezt Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója mondta el az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.

Polgár Judit nővéreivel, Zsuzsával és Zsófiával összesen 115 szimultán partit vívott idén június 24-én egy fővárosi szállodában.

A három Polgár-lány eredetileg 100 riválissal küzdött volna meg, de több mint 150-en jelentkeztek játékra.

Polgár Judit a múlt héten véget ért spanyolországi Bajnokok Ligája sakktornán holtversenyben a harmadik helyen végzett. Sötéttel háromszor is nyert, világossal viszont kétszer kikapott.

A vitoriai torna két szempontból is különleges volt. Egyrészt jótékony céllal rendezték, másrészt az eddigiekkel ellentétben egy hangszigetelt szobában zajlottak a partik - mondta Polgár Judit az InfoRádióban.

A nagymester elégedett volt a megszerzett harmadik helyével, bár nem titkolta, hogy volt olyan mérkőzés, amelyben nem tudta győzelemre váltani kedvezőbb állását.

Polgár Judit most elsősorban a januári Wijk aan See-i szupertornára készül, a hollandiai versenyen egy-két kivétellel a sportág teljes elitmezőnye részt vesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×