eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ujhelyi: Közel a megegyezés egy magyar futamról

A gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat szervezője, a Dorna cég hat érvből négyet elfogadott arra vonatkozóan, hogy Magyarország a jövőben futam házigazdája legyen. Ezt Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára mondta azután, hogy éjszakába nyúlóan tárgyalt a Dorna vezérkarával a szezonzáró Valenciai Nagydíj helyszínén.

A még hiányzó két feltételről Ujhelyi a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenc kormányfővel és Bajnai Gordonnal, az ÖTM vezetőjével, ugyanis ezekben a témákban az államtitkárnak nem volt felhatalmazása.

"A legoptimistább reményeket is meghaladó volt a tárgyalás. A megállapodás révén, a közvetlen, illetve a járulékos haszon szempontjából az ország számára nagy lehetőséget jelent. A következő hetekben tovább egyeztetünk a Dornával, és remek az esély, hogy Magyarország a motorsport közép-európai központja legyen" - fogalmazott Ujhelyi.

"Csodálatos érzés volt a spanyolok elismerését fogadni Talmácsi Gábor itteni és szezonbeli teljesítménye után" - jegyezte meg a politikus.

Ujhelyi vasárnap a helyszínen tekinti meg a 125 kcm-es géposztály utolsó futamán, amelyen az összetett pontversenyben vezető és az élről rajtoló Talmácsi Gábor a magyar motorsport történetének első világbajnoka lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×