eur:
391.26
usd:
366.61
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Nyomaszthatta Cseh Lászlót Phelps remeklése"

Gyurta Dánielnek érmet kellett volna szerezni, így nincs ok elégedettségre - mondta Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak adott világbajnokságot értékelő interjújában. Cseh László vasárnapi szereplésének okait a szakvezető szerint vizsgálni kell. A Kőbánya SC sztárja a 200 vegyesen szerzett bronz után 400 vegyesen csak ötödik lett bő öt másodperccel elmaradva saját rekordjától.

Mi történt ma Cseh Lászlóval?

Szomorú vagyok. Gyerekkora óta ismerem Lacikát, de ilyen feszülten még egyszer sem láttam odamenni a rajthoz. Meg kell beszélnünk a történteket. Turi György fantasztikusan eltalálta Cseh László idejét 200 vegyesen, most 4:08.5-öt tűzött ki célként, ezzel 400-on második lehetett volna, de a második helyezett Lochte idejénél korábban már kétszer is úszott jobbat.

A versenyző maga már reggel is arra panaszkodott, hogy fejben vannak problémái.

Valószínűleg ez is fontos szerepet játszott a mai eredményben. Szerintem nyomasztotta Lacikát Phelps eddigi kitűnő eredménysora. Amikor látta, hogy az amerikai verhetetlen, elkezdett kapkodni vagy valami összetört benne.

Nem tart attól, hogy Phelps tudása alapján ez a jövőben is problémát okozhat?

60 év alatt láttam nagy versenyzőket rosszul szerepelni. Az amerikai sikersorozatra is lehet magyarázat. Nem akarok prejudikálni, néhány éven belül minden kiderül.

Gyurta Dániel elégedetten nyilatkozott a 200 mellen szerzett hatodik helye után. Osztja a versenyző optimizmusát?

Az örömteli, hogy kikerült a gödörből, de még nem érte el a 2004-ben úszott idejét, így elégedettségről nincs értelme beszélni. Én érmet vártam tőle Melbourne-ben. Nyílt volt a verseny és talán megcsíphette volna a bronzot, miután az amerikai Hansen megbetegedett és nem tudott indulni.

Összességében mennyire csalódott?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy boldog vagyok. A magyar úszósportban ennél több van. Biztos vagyok benne, hogy ha a mostani problémák elkerülnek minket, Pekingben lényegesen jobban szerepelünk. Melbourne-ben a három érem jogos elvárás lett volna, a megszerzett egy bronz az Európa-csúcs ellenére szerényebb szereplést jelent a tervezettnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×