eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Az Inter Buffon miatt lemondana brazil világklasszisáról

Szinte nincsen olyan sztárklub, amely ne akarná leigazolni a világ legjobb kapusát. Gianluigi Buffont korábban hírbe hozták a Real Madriddal, a nyáron a Milannal, az őszi idényben már az Arsenal és a Chelsea is érdeklődött a megszerzése iránt. Most éppen az Inter akarja megvenni - mégpedig érdekes konstrukcióban.

A Juventus kapusa annak ellenére megőrizte a helyét a világbajnok olasz válogatottban, hogy klubja kizárása miatt csak a második ligában véd. Mindazonáltal, elsősorban remek nyári teljesítménye jutalmául, a France Football Aranylabda-szavazásán a második helyet érdemelte ki régi jó barátja, Fabio Cannavaro mögött.

Buffon, aki nem csak a világ legjobb, de egyben legdrágább kapusa is, a nyáron akár ingyen is klubot válthatna, miután szerződése lejár a Juvénél. Ha addig nem köt újabbat, átigazolási díj fizetése nélkül megszerezheti egy másik klub, csak Buffon fizetését kell állnia.

Előnyben az angolok

Egy ilyen felállásban az angol kérők kerülnek előnyös helyzetbe, a nyáron hasonló módon a Chelsea-hez került Michael Ballack fontban keres körülbelül annyit, amennyit az olasz futball legjobban fizetett sztárja, Francesco Totti euróban.

Tudják ezt az Inter vezetői is, ezért már most, a január elsején megnyíló újabb átigazolási időszakban szívesen megvennék a Juventustól Buffont. Ajánlatuk 25 millió euróról és a brazil Adriano átengedéséről szól.

Az alig néhány napja visszatért, október elején rendkívüli szabadságra ítélt középcsatár, ha jó formában van, a világ egyik legveszélyesebb csatára, pályafutása eddigi legjobb időszakában, 2005 tavaszán-nyarán 30 millió euróra becsülték az értékét.

Kérdés, mit akar Buffon

Érkezése esetén a Juve könnyebb szívvel lemondhatna a több külföldi klub által is szívesen látott David Trezeguet-ről.

Kérdéses, persze, Buffon el akarja-e hagyni a Juventust. A jelek szerint külföldre nem szívesen menne, főleg, mert menyasszonyát, a világszép Alena Seredovát Itáliához, az ottani televíziókhoz köti a munkája.

A torinói klub ráadásul, 2007 nyarától szinte biztosan újra az A ligában szerepelhet, igaz, a Bajnokok Ligájából hiányzik majd. Kérdés, mennyit nyom ez Buffonnál a latban...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×