eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin

Meghalt Alvin Toffler, A harmadik hullám szerzője

Nyolcvanhét éves korában meghalt Alvin Toffler amerikai író, társadalomtudós, az információs társadalom egyik alapműveként számon tartott A harmadik hullám című világhírű könyv szerzője.

A virginiai Toffler Associates tanácsadó cég szóvivője szerint Tofflert hétfő este, álmában érte a halál a Los Angeles-i Bel Airben lévő otthonában.

A világ egyik leghíresebb futurológusaként ünnepelt Toffler, bár korántsem egyedüliként ismerte fel az ipari termelésről a komputerizált, információ alapú modellre való gazdasági átállást, mégis neki sikerült a leghatékonyabban népszerűsítenie ezt és egyszersmind biztosítania a nagyközönséget arról, hogy a modern idők felfordulása csupán egy nagyobb és reményteljesebb történet részét képezi.

Toffler egy 1965-ös cikkben használta először a future shock (jövősokk) kifejezést annak az egyre növekvő szorongásnak a leírására, amelyet a gyorsuló ütemben változó világ szemlélése vált ki az emberből.

Az 1970-ben megjelent Future Shock című könyvével Toffler több millió követőt szerzett magának, nem egyet az üzleti világból. A kifejezés az általános kultúra részévé vált.

Az 1980-ban publikált A harmadik hullám című világhírű könyvében Toffler folytatta annak felvázolását, hogy miként változik a világ és hogyan kellene minderre reagálni. A high-tech társadalmat vizsgáló írásában egyebek mellett az e-mail, a telekommunikáció, az interaktív média és a "saját találkozóidra" emlékeztető eszközök térhódítását is megjósolta.

Toffler New Yorkban látta meg a napvilágot 1928. október 4-én lengyel zsidó bevándorlók gyermekeként. A New York-i Egyetemen végezte a tanulmányait, majd újságíróként, később kutatóként dolgozott technológiai vállalatoknál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×