eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Koncerttel emlékeznek a bőgővirtuózra a Zeneakadémián

A tavaly, 67 éves korában elhunyt Pege Aladár Kossuth-díjas bőgőművész, zeneszerző és dzsesszmuzsikus halálának egyéves évfordulóján emlékkoncertet rendeznek barátai, tanítványai a Zeneakadémián szombaton.

Az egyik fellépő, Kőszegi Imre jazzdobos az InfoRádióban elmondta: a Zeneakadémián megrendezendő koncerten Pege Aladár több tisztelője is fellép, többek között Babos Gyula, Horányi Sándor, Balázs Elemér, Vukán György és Szakcsi-Lakatos Béla.

A Kossuth-díjas bőgőművészre emlékezve Kőszegi Imre elmondta: Pege Aladár gyermekkorától kezdve haláláig gyakorolt a hangszerén, ennek köszönhető zseniális játéka.

A művész mindig szívből játszott, ez ragadta meg a közönségét.

Pege Aladár egy évvel ezelőtt, 67 éves korában hunyt el. Nagybőgőjátékát rendkívüli improvizációs képessége, hangszertechnikai tudása és muzikalitása alapján az évenként összeállított dzsessz világranglistán hosszú évekig az elsők között tartotta számon.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×