eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Politikai belharc az RMDSZ-ben

Megvonta a politikai bizalmat Toró T. Tibor parlementi képviselőtől a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Erről a szervezet Szövetségi Képviselők Tanácsa döntött Marosvásárhelyen.

A párt a szankciót azzal indokolta, hogy Toró T. Tibor az európai parlamenti választások előtt a rivális Tőkés László oldalán, az RMDSZ ellen kampányolt.

Toró T. Tibor a döntésre reagálva azt mondta: sajnálja, hogy a szövetség a valódi politikai munka helyett még mindig az ő megbüntetésével van elfoglalva.

A Szövetségi Képviselők Tanácsa ülésén korábban az RMDSZ elnöke a vezető romániai politikai erőket bírálva azt mondta: a pártok a valós problémák megoldása helyett az egymás elleni harccal, és a hatalom megszerzésével vannak elfoglalva.

Markó Béla hangsúlyozta: a romániai magyarság képviselőinek az energiaellátás, az oktatás, az egészségügy és az infrastruktúra helyzetének hosszú távú rendezésével kell foglalkozniuk, és azzal, hogy megfelelő jelölteket állítsanak az idei helyhatósági és parlamenti választásokra.

Az RMDSZ elnöke azt mondta: a kampány során egyeztetnek majd a civilekkel, értelmiségiekkel, pedagógusokkal, valamint az egyházakkal is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×