Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyre zsúfoltabbá teszik a bevándorlók Angliát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Anglia lett Európa legzsúfoltabb nemzete - derült ki a legfrissebb statisztikából. Ezzel megelőzte Hollandiát és Belgiumot - köszönhetően elsősorban a bevándorlási hullámnak.

2005-ben még csupán 387 ember élt Angliában négyzetkilométerenként, 2006-ban is csak 390 - tavaly viszont már körülbelül 620. Ezzel Anglia leelőzte a Hollandiát, ahol mindössze 393 ember él átlagosan minden négyzetkilométeren.

A növekedés a bevándorlási hullámnak köszönhető, de a trend nem marad állandó; a statisztikai hivatal becslése szerint 2031-ben várhatóan 464 ember él majd Angliában négyzetkilométerenként.

A növekedés 70 százalékát adják a bevándorlók - közvetlenül, illetve közvetve is, hiszen ők a briteknél több gyermeket is vállalnak. A népsűrűség Angliában kétszerese a németországinak, és négyszerese a franciaországinak.

A statisztikák valószínűleg csak tovább növelik a kormányzó brit Munkáspárt aggodalmait, amely több százezer új otthon építését tervezi, különösen Anglia déli részén.

A statisztikai hivatal jelentése szerint a bevándorlást részben az a rendszer erősíti, amely miatt a britek nem kényszerülnek arra, hogy elvállalják a rosszul fizetett állásokat. Az elmúlt tíz évbe 1,3 millió ember érkezett Nagy-Britanniába - miközben 3,5 millió brit kap munkanélküli segélyt, illetve rokkantnyugdíjat.