eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre zsúfoltabbá teszik a bevándorlók Angliát

Anglia lett Európa legzsúfoltabb nemzete - derült ki a legfrissebb statisztikából. Ezzel megelőzte Hollandiát és Belgiumot - köszönhetően elsősorban a bevándorlási hullámnak.

2005-ben még csupán 387 ember élt Angliában négyzetkilométerenként, 2006-ban is csak 390 - tavaly viszont már körülbelül 620. Ezzel Anglia leelőzte a Hollandiát, ahol mindössze 393 ember él átlagosan minden négyzetkilométeren.

A növekedés a bevándorlási hullámnak köszönhető, de a trend nem marad állandó; a statisztikai hivatal becslése szerint 2031-ben várhatóan 464 ember él majd Angliában négyzetkilométerenként.

A növekedés 70 százalékát adják a bevándorlók - közvetlenül, illetve közvetve is, hiszen ők a briteknél több gyermeket is vállalnak. A népsűrűség Angliában kétszerese a németországinak, és négyszerese a franciaországinak.

A statisztikák valószínűleg csak tovább növelik a kormányzó brit Munkáspárt aggodalmait, amely több százezer új otthon építését tervezi, különösen Anglia déli részén.

A statisztikai hivatal jelentése szerint a bevándorlást részben az a rendszer erősíti, amely miatt a britek nem kényszerülnek arra, hogy elvállalják a rosszul fizetett állásokat. Az elmúlt tíz évbe 1,3 millió ember érkezett Nagy-Britanniába - miközben 3,5 millió brit kap munkanélküli segélyt, illetve rokkantnyugdíjat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×