eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ismeretlen tárgyak a haldokló kém testében

Egyre súlyosabb állapotban van a Londonban megmérgezett egykori orosz kém. A BBC úgy tudja: ismeretlen tárgyakat mutatott ki a röntgen a férfi gyomrában és belében. Az egyetemi kórház ugyanakkor azt nem közölte, hogy ezeknek az ismeretlen tárgyaknak közük lehet-e a férfi betegségéhez. Egy brit napilap pedig arról számolt be, hogy egy újabb férfit keres a rendőrség a mérgezés ügyében.

Hajnalban megállt annak a volt orosz kémnek a szíve, akit egy londoni kórházban ápolnak. A BBC információi szerint most gépek tartják működésben a férfi vérkeringését. Továbbra sem lehet tudni: mi okozta Alekszandr Litvinyenko betegségét.

A kórház röntgenfelvételeket is készített a férfiról, és az több, pár centis átmérőjű, ismeretlen anyagú tárgyat mutatott ki a gyomrában illetve a vastagbelében. Egyelőre nem tudni azt sem, hogy ez az anyag okozta-e a betegségét, és egyáltalán köze van-e Litvinyenkó állapotához.

A titokzatos Vlagyimir

Az is kérdéses, hogy hogyan és mikor kerülhettek a tárgyak a férfi testébe. Az öntudatlanul fekvő volt kém felesége sem tudott magyarázatot adni azokra. A The Times című napilap ugyanakkor arról számolt be, hogy a rendőrség egy titokzatos férfit is keres az ügyben.

A lap úgy tudja: aznap, amikor a volt KGB-s tisztet megmérgezték, egy londoni szállodában találkozott egy ismeretlennel. Litvonyenko egy régi ismerősével szeretett volna összefutni, ám egy titokzatos, Vlagyimirként bemutatkozó férfi is ott volt, a volt KGB-s testőr, Andrei Lugovojjal.

Magas, hallgatag, szögletes

Litvinyenkónak gyanús volt az idegen, aki szinte semmit sem akart magáról elárulni, ám erősködött, hogy teázzanak együtt. Aznap délután pedig a volt kém súlyos beteg lett.

Az ismeretlent magas, hallgatag, szögletes vonású, negyvenes férfinak írta le a megmérgezett kém. A rendőrség szerint ez a Vlagyimir lehet az ügy kulcsfigurája, ám egyelőre nem tudnak több információt szerezni róla az eszméletlenül fekvő Litvinyenkótól.

A hatóságok most azt vizsgálják: ki tudhatott a találkozóról, lehallgatták-e esetleg a telefonját vagy ellenőrizték-e e-mailjeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×