eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Hazudni igen, lemondani nem"

A német média is foglalkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beismerő nyilatkozatával, illetve a lemondását követelő tüntetésekkel. Egyelőre azonban csak jelentések láttak napvilágot, a kommentárok még váratnak magukra - jelenti az InfoRádió németországi tudósítója.

A német hírügynökségek hajnalban számoltak be először a hangfelvételről, illetve a Parlament előtti tüntetésről.

A Spiegel hírmagazin online kiadása fényképpel illusztrált beszámolót közöl az esetről, a következő képaláírással: Gyurcsány Ferenc: hazudni - igen, lemondani - nem.

Az írás rámutat arra, hogy amit sok választó gondolt, az most bizonyossá vált: a politikusok számára a hazugság választási eszköz; majd idézte a miniszterelnököt, miszerint hazudtak éjjel és nappal, meg este.

A szerző emlékeztetett a megszorító intézkedésekre, valamint az egészségügy és az oktatás drasztikus reformjára is.

Osztrák reagálások

Az ausztriai Kronenzeitung kiemeli tudósításában, hogy több ezer jobboldali tüntető demonstrált vasárnap este Budapesten a Parlament előtt, Gyurcsány Ferenc kormányfő lemondását követelve. Az újság röviden idézi a miniszterelnök kijelentéseit.

A Der Standard című bécsi lap is beszámol a magnófelvételről. Az idézetek mellett arról is ír, hogy a kormányfő nem akar lemondani a kipattant botrány miatt.

Az újság idézi Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét is, aki szerint a miniszterelnök a több éves közös hazugságokkal nézett szembe.

Kuncze Gábortól, az SZDSZ elnökétől pedig azt emelte ki a Der Standard, hogy a politikus szerint nincs veszélyben a koalíciós kormányzás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×