eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye

Péntektől újra megnyitja kapuit a Művészetek Völgye a Balaton-Felvidéken. Kapolcs, Monostorapáti, Pula, Taliándörögd, Vigántpetend és Öcs tíz napon át várja a látogatókat, több mint 900 programmal.

A 18. alkalommal megrendezendő összművészeti fesztivál 74 helyszínén klasszikus, zenés, tánc- és utcaszínházi előadásokon, könyvbemutatókon, irodalmi esteken, koncerteken és táncházakon vehetnek részt a látogatók - mondta el az InfoRádióban a fesztivál igazgatója.

A rendezvénysorozat egyik újdonságaként egy világzenei és népzenei "faluba" is ellátogathatnak az érdeklődők, ahol a többi mellett bulgár, cseh, francia és szibériai művészek lépnek színpadra - mondta Márta István.

A rendezvény egy kétnapos csángó fesztiválnak is otthont ad, ahova Moldvából és Gyimesből is érkeznek fellépők.

Taliándörögd és Öcs között, egy használaton kívüli műholdas állomásra beköltözik a Krétakör színház, ahol Ufóbázis címmel tartanak beszélgető esteket, és performance-okat. A társulat A csillagász álma címmel egy ősbemutató színházi előadást is tart.

Az idei Művészetek Völgye ad otthont az első magyar mobiltelefonos filmfesztiválnak is. A versenybe bárki benevezhet mobiljával készített felvételével, amelyet többek között Jancsó Miklós, Kamarás Iván, Rudolf Péter és Szőke András értékel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×