eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megölték Oszama helyettesét?

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője ellen indított légitámadást szombaton hajnalban a CIA. A támadást pakisztáni területen hajtották végre Ajman al-Zavahiri ellen, aki Oszama bin Laden helyettese - közölte a CNN amerikai hírtelevízió.

A támadásban mintegy húsz ember vesztette életét, pakisztáni jelentések szerint a halottak között van öt al-Kaida vezető - nem kizárt, hogy Ajman al-Zavahiri is.

Ezt két magas rangú pakisztáni tisztségviselő is cáfolta. A pakisztáni hírszerzés egyik neve elhallgatását kérő vezetője azt mondta: Ajman al-Zavahiri nem tartózkodott a térségben a légicsapás idején.

A terrorszervezet hadműveleteinek irányítója az elmúlt hónapokban számos videofelvételen szólított fel az Egyesült Államok és a Nyugat elleni harcra.

Pakisztánban több mint 8 ezren tiltakoztak az amerikai légitámadás ellen. Az egyik pakisztáni iszlám párt parlamenti képviselője a tüntetésen azt mondta: az áldozatok mindegyike civil volt, és terrorizmusnak nevezte a történteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×