eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre inkább érintve fizetünk

A magyarországi bankkártya-tulajdonosok fele használja az érintéses (PayPass) funkciót, 13 százalékuknak van lehetősége, de nem él vele, több mint egyharmaduk kártyája még nem alkalmas rá - írja a pénteki Világgazdaság a GKI Zrt. júliusi felmérésére hivatkozva. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint egyre többen fizetnek érintéssel Magyarországon.

Biztató, hogy az érintéses fizetésre alkalmas bankkártyák birtokosainak négyötöde használja is ezt a funkciót - írja a napilap a GKI felmérése alapján.

Míg a 30 év alattiak 59 százaléka él a lehetőséggel, addig az 50 év felettieknél csupán 32 százalék ez az arány.

Ahogy nő az iskolai végzettség, úgy nő az erre irányuló nyitottság is: az egyetemi diplomával rendelkezők 89 százaléka használ PayPasst.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első negyedévben is folytatódott az érintéses technológia térnyerése a vásárlásoknál: az érintéses tranzakciók számának bővülése mintegy 80 százalék volt az előző esztendő azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×