eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Üzemanyagárak: egy rossz és egy jó hír

Érdemes lehet jól betankolni benzinből a következő napokban, hiszen jövő hét közepétől nagy valószínűség szerint tovább emelkedik a benzin ára a hazai kutakon - írja a Portfolio. Az autósok egy része viszont örülhet.

A héten az olajár nemcsak megtartotta a korábban elért magasságokat, hanem újabb emelkedést produkálva 126 dolláros magasságban zárta a hetet. Ennek megfelelően a héten 3,4 százalékkal emelkedett a benzin dollárban mért átlagára, míg a gázolaj esetében 1,5 százalékos emelkedés figyelhető meg.

A forint árfolyama azonban erősödött a dollárral szemben (a múlt heti 183,8-as átlagár után az utóbbi napokban 180-as átlagos érték alakult ki), így hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a héten "mindössze" 1,3 százalékkal emelkedett, a gázolajé pedig 0,6 százalékkal csökkent - hívja fel a figyelmet Portfolio.

Az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján az a legvalószínűbb, hogy az előttünk álló héten a benzin ára emelkedik, a gázolajé pedig csökken. Ezt nemcsak a most, hanem az egy héttel ezelőtt látott folyamatok is támogatják, hiszen korábban a benzin jegyzésár emelkedése és a gázolaj csökkenése ellenére nem változtak a hazai árak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×