Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szép teljesítmény mutatott az OTP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,17 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 23.593,31 ponton zárt kedden. Az elemzők szerint kivárás jellemezte a piacot, amelyen az OTP szép teljesítményt mutatott.

A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

Vaszkó Szabolcs, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője azt mondta: jó hangulat uralta a hazai piacot, amelyet a kivárás jellemzett. Felhívta a figyelmet, hogy bár az index nagy mértékben nem változott, a keddi forgalom jónak számít az elmúlt napok után. A régiós piacokon is stagnálás volt tapasztalható - tette hozzá.

Kiemelte még, hogy blue chip-ek közül csak az OTP-ben volt erő, annak ellenére, hogy a Moody's hét magyar bankot leminősített.

A forint jelentősen erősödött - szögezte le azzal, hogy inkább az optimizmus jellemzi a piacokat még akkor is, ha a hétfőn és a kedden az indexek változásából ez nem látszik. A negatív híreket most nem nagyon reagálják le a piacok - fogalmazott.

Varga Zoltán, a Quaestor Zrt. elemzője úgy vélte: a csütörtöki EKB kamatdöntő ülés előtti alapvetően kivárás jellemezte a piacokat, a vezető részvények közül egyedül az OTP mutatott szép teljesítményt, melyet támogatott a forint erősödése is.

A kínai, majd a lengyel kamatemelés híre sem okozott meglepetést, a szigorításokra érdemben nem reagáltak a tőzsdék - tette hozzá. Szerinte a következő napokban is trendnélküli, iránykereső mozgásra lehet számítani a nemzetközi, és a hazai piacon is.

A Mol 95 forinttal, 0,39 százalékkal 24.405 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 94 forinttal, 1,61 százalékkal 5.949 forintra erősödött, forgalmuk 13,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,17 százalékkal 590 forintra nőtt, forgalma 877,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 310 forinttal, 0,80 százalékkal 38.290 forintra esett, a részvények forgalma 918,1 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 713,2 millió forintos forgalomban 280 forinttal, 1,38 százalékkal 20.000 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.932,66 ponton zárt kedden, ez 11,80 pontos, 0,61 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz hasonlítva.