eur:
391.03
usd:
366.1
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Jobb helyzetben van, de nem lehet nyugodt a Boeing

Gazdaságosabbnak tartják a vasárnap bemutatott Boeing Dreamliner, vagyis álomjárat névre keresztelt utasszállító repülőgépét a nagy vetélytárs, az Airbus A380-ashoz képest - mondta az InfoRádiónak Pető György pilóta.

Míg az Airbus A380-asnak négy, addig a 787 Dreamlinernek csak két hajtóműve van, ezért gazdaságosabb, igaz, hogy amíg az előbbi majdnem 550 utas szállítására képes, addig a Boeing gépe csak maximum 250-et - mondta az InfoRádiónak Pető György pilóta.

Az utóbbi két évben már számítani lehetett arra, hogy az Airbus vezetésének hibái miatt lemaradásba kerül a gyár: annyira gyorsan akartak betörni a piacra, hogy több hiba is csúszott a tervezésbe.

Ezeket a hibákat próbálta kihasználni a versenytárs Boeing, de ez a cég is csak remélheti, hogy nem fordulnak elő gépeiknél hasonló problémák, hiszen a két vállalat több beszállítója megegyezik - közölte Pető György.

A pilóta elmondta: egyelőre nem lehet tudni a gépek pontos árát, mivel minden légitársaság más-más felszereltséggel kéri a repülőket.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×